Pantano Verricchi

Capitello | CampaniŽ

Pantano Verricchi is een sfeervol vakantiehuis in het zuiden van de regio Campanië. Vanaf het kustplaatsje Capitello is het ca. 15 minuten de heuvels omhoog rijden, en net voorbij het pittoreske dorp Ispani bevindt zich dit authentieke huis.
Vanaf deze plek is er een adembenemend uitzicht over de blauwe zee en de kustlijn van de ‘Golfo di Policastro'.
Het huis, dat in 2013 verbouwd is, biedt plaats aan 5 personen. Het is rustig gelegen en wordt omgeven door een groot groen terrein (4500m2) met o.a. olijfbomen. Het terras ligt op het zuiden en heeft een prachtig uitzicht op zee. In de omgeving liggen diverse badplaatsen met stranden zoals Villammare, Sapri, Policastro, Scario, Marina di Camerota en Palinuro. Ook diverse bergdorpjes zijn snel bereikbaar zoals Morigerati, Bosco, San Giovanni a Piro en Maratea.
Dit zuidelijke deel in Campanië behoort tot het Nationale Park van Cilento, een gebied dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is een uniek gebied vanwege de ongerepte natuur en de regionale cultuur die er goed bewaard is gebleven. Dit laatste is terug te vinden in de typische gebruiken, de heerlijke en verse Cilentaanse keuken en de authentieke sfeer in de kleine dorpjes.
De kust is schitterend en de zee is hier de schoonste en helderste van Italië.
De mensen die er wonen zijn hartelijk en trots op hun mooie unieke gebied!