Plaats en tips

In de omliggende dorpjes zijn supermarkten en winkels te vinden. Er zijn veel sportieve en avontuurlijke activiteiten in de omgeving: vissen, duiken, zwemmen, zeilen, canyoing en rafting, kanoën, varen op zee.

Villammare

Dit kleine kleurrijke dorp ligt aan de Tyrreense zee met een langgerekte, gezellige promenade langs het strand. Het dorp telt ca. 2000 inwoners en was vroeger een vissersdorp. In het centrum staat de kerk Maria Santissima di Portosalvo. Bewonder ook de oude uitkijktoren Petrosa uit de 16e eeuw, gebouwd om de stad te verdedigen tegen aanvallen vanaf zee door diverse volkeren.
Aan de boulevard zijn diverse gezellige eetgelegenheden en heerlijk Italiaans ijs.

Scario

Dit dorp is één van de pareltjes aan de Cilento kust met uitzicht op de ‘Golf van Policastro'. In de zomer is er veel reuring aan de boulevard met bars en restaurants en rondom de jachthaven.
Vanuit de haven zijn er diverse bootochtjes mogelijk om langs de mooiste plekjes van de ‘Costa degli Infreschi e della Masseta' te varen. Bewonder deze kust die bezaaid is met grotten, wachttorens en baaien die alleen toegankelijk zijn vanaf zee.

Maratea

Ligt aan het kleine stukje Tyrreense kust dat aan de regio Basilicata toebehoort, hier ook wel 'Golf van Policastro' genoemd. Maratea is in tweeën verdeeld: Maratea Inferiore aan de kust, met kleine strandjes en een haven, en Maratea Superiore op een berghelling. Het oude centrum heeft veel smalle steegjes en ligt in het hoge deel. Het belangrijkste bouwwerk van Maratea is het 22 meter hoge beeld van De Verlosser dat op de top van de Monte San Biagio (624 m) staat met uitzicht over de 'Golf van Policastro' en de ruige kust van de Cilento.

Marina di Camerota

Marina di Camerota is een pittoresk Italiaans vissersdorpje aan de prachtige kuststrook van de Cilento. Vanwege de mooie zandstranden heeft Marina di Camerota als bijnaam "de parel van de Cilento". In het levendige en charmante dorp zijn overdag de barretjes in de smalle straatjes het middelpunt van het dorp en 's avonds is dat de boulevard bij de haven waar de mensen gaan flaneren. Vanuit Marina di Camerota kunt u per boot de bijzondere grotten in de omgeving bekijken.

Palinuro

Een pittoreske badplaats met zandstranden en een jachthaven, waar veel blauwwitte bootjes wachten waarmee u een stukje kunt varen. Vanaf het water is er een spectaculair uitzicht op de kust en op de Capo Palinuro, met zijn talloze grotten die alleen per boot te bereiken zijn. Grotta Azzurra di Palinuro dankt haar naam aan het blauwe schijnsel van het water als de zon op een bepaalde manier in de grot schijnt. Het blauwe water reflecteert tegen de wanden van de grot dat een compleet azuurblauwe wereld oplevert. 

Velia

Archeologische overblijfselen van een Griekse stad. Het is door de Grieken in 530 v. Chr. gesticht als Elea. Rond 1960 zijn de professionele opgravingen van start gegaan en duren nog steeds voort. Het huidige Velia wordt gedomineerd door een middeleeuwse toren die gedeeltelijke op de oude acropolis is gebouwd. Aan de voet van de heuvel met de toren liggen de restanten van het oude amfitheater. De Porta Rosa, een ronde Griekse boog, vormde een van de toegangspoorten tot de stad en is de enige in zijn soort in Zuid-Italië.

Pisciotta

Het is een schilderachtig middeleeuws dorpje, aan de kustweg tussen Velia en Palinuro, en is gelegen op een heuvel. Het dorp met smalle steegjes en trappen heeft veel huizen en paleizen uit de 16e eeuw. Hier ervaart u het echte Italiaanse dorpsleven. Iedere woensdag vindt er een markt plaats op de piazza, met diverse bars waar u een heerlijke cappuccino of espresso kunt drinken op dit plein.

Nationale Park van Cilento

Een gebied dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is een uniek gebied vanwege de combinatie van ongerepte natuur en aantrekkelijk voor rustzoekers en natuurgenieters, al dan niet actief. Ook is de regionale cultuur er goed bewaard gebleven. Dit laatste is terug te vinden in de typische gebruiken, de regionale keuken en de authentieke sfeer in de kleine dorpjes. De kust is schitterend en de zee is hier de schoonste en helderste van Italië. De mensen die er wonen zijn hartelijk en trots op hun mooie unieke gebied!