Agriturismo L’Uva e le Stelle

Faedis | Friuli

Agriturismo L'Uva e le Stelle bestaat uit een huis met drie appartementen, gelegen in Colloredo Faedis in het hart van de "Colli Orientali del Friuli". Bij de familie Comelli kunt u uw vakantie doorbrengen in één van de appartementen omringd door een prachtig landschap van wijngaarden, olijfboomgaarden en een adembenemend uitzicht over de heuvels tot aan de Julische Alpen. Het is een rustige locatie omgeven door de stilte van de natuur. Langs de paden in de omliggende bossen kunnen lange wandelingen en fietstochten gemaakt worden.
Tegenover de 14-eeuwse kerk in het dorp Colloredo werd jarenlang gewerkt aan het restaureren van een oud huis met gebruik van materialen die in overeenstemming zijn met de lokale tradities en in harmonie met de natuur. Sinds 2005 worden de gasten met een warm welkom ontvangen door de familie Comelli. Zo is bij aankomst de koelkast in het appartement al een beetje gevuld met o.a. water, melk, toast, jam, pasta en een fles Comelli wijn.
De vier appartementen zijn gelegen op de eerste verdieping en sfeervol ingericht met antieke handgemaakte meubels. In een aangrenzend gebouw, de voormalige stallen, vindt u een klein wellnesscentrum met jacuzzi en Turks bad. Op de begane grond is een ruime kamer met eettafel en een gezamenlijke keuken. Er ligt informatie over de omgeving en hier worden de wijnproeverijen gehouden.
Vol trots kan de familie u alles vertellen over de wijnbouwtradities en het eigen wijnhuis Paolino Comelli dat naast de agriturismo ligt. Gasten kunnen een rondleiding krijgen door het bedrijf dat witte wijnen, rode wijnen, dessert wijnen en olijfolie produceert.
In Trattoria al Ponte Chiosco, 4 kilometer verderop en ook in het bezit van de familie, kunt u genieten van heerlijke gerechten uit de Friulische keuken die worden begeleidt door de voortreffelijke wijnen van Comelli.