Castello di Tagliolo

Tagliolo Monferrato | Piemonte

In het prachtige en historische wijnbouwgebied ‘Alto Monferrato', rondom de steden Asti en Alessandria, ligt Castello di Tagliolo. Het kasteel ligt op een heuvel en wordt omgeven door het middeleeuwse dorp Tagliolo Monferrato. Het kijkt uit over Ovada en de omliggende wijngaarden. Deze zijn een essentieel onderdeel van het landschap van Piemonte, de geschiedenis en de gewoonten van de inwoners van dit gebied, dat tot de meest aantrekkelijke behoort voor liefhebbers van wijn en geschiedenis. Ook tijdens een verblijf in Castello di Tagliolo kunt u dit ervaren. Het oudste gedeelte van het kasteel is de uitkijktoren, die dateert uit de 11e eeuw. Sinds 1498 is het kasteel in het bezit van de familie Gentile Pinelli, markies van Tagliolo. Nog altijd beheert deze familie dit goed bewaard gebleven kasteel.
U verblijft in één van de appartementen, die onlangs gerenoveerd werden, en geschikt zijn voor 2 tot 6 personen. Ze zijn authentiek ingericht en beschikken over een woonkamer, keuken, badkamer en twee slaapkamers. Vanuit de grote privé tuin is uitzicht op de omliggende wijngaarden. Hier groeien de druiven, die zorgen voor de beroemde Tagliolo wijnen.
Het kasteel heeft eigen wijnkelders waar sinds de 14e eeuw wijn geproduceerd wordt. Hier is het hele proces te zien, vanaf het persen van de druiven tot het bottelen van de wijn, en u kunt hier aan een wijnproeverij deelnemen. Tegenwoordig heeft Castello di Tagliolo 13 verschillende labels, gemaakt van 8 druivensoorten. Deze wijnen zijn te koop in het bijbehorende wijnlokaal.
Een verblijf in het kasteel met zijn duizend jaar oude geschiedenis in deze unieke omgeving waar veel te zien en te doen is, én het proeven van de Tagliolo wijnen bij de gastvrije familie zal een onvergetelijke ervaring worden!