Plaats en tips

Diverse sportieve mogelijkheden: o.a. tennis, trektocht te paard, golfen. Op een kwartier rijden ligt een golfbaan met 27 holes, Villa Carolina. Andere golfbanen, op ongeveer 25 minuten rijden, zijn Colline del Gavi en Golf Club Margara.

Bezoek aan eeuwenoude kastelen in de nabijheid van Castello di Tagliolo.

Wijnproeverij in het kasteel, of in de vele wijndorpen in de omgeving.

het Ovada gebied

Is een heuvelachtig gebied dat bezaaid is met wijngaarden en middeleeuwse kastelen. Hier groeit de Dolcetto druif, waarvan de beroemde wijn Dolcetto d'Ovada gemaakt wordt. Ook de wijngaarden rond Novi en Gavi zijn bekend door de typische witte wijn en de dessert wijn. Bezienswaardig zijn de vele kastelen zoals Tagliolo, Trisobbio, Rocca Grimalda, Orsara Bormida en Prasco. Niet ver van het Castello di Prasco ligt de ‘Giardino Botanico dei Mandorli', voor liefhebbers van planten en bomen.

Acqui Terme

Dit voormalige Romeinse kuuroord was één van de belangrijkste thermale badplaatsen van het Romeinse rijk. Nog altijd is het een belangrijk kuuroord met warmwaterbronnen. Bezienswaardig in Acqui Terme zijn de kathedraal uit de 10e eeuw en het Castello dei Paleologi uit de 11e eeuw met een archeologisch museum. Aan de rand van de stad staan restanten van een Romeins aquaduct uit de 2e eeuw.

Genua

Is de hoofdstad van de regio Ligurië en de belangrijkste haven van Italië. Het is de geboorteplaats van Christoffel Columbus. In 2004 kreeg Genua de titel van Culturele Hoofdstad van Europa. Een bezienswaardige stad aan zee, die als een amfitheater tegen de berghellingen gebouwd is met prachtige ‘palazzi', kerken, schilderachtige wijken en nauwe steegjes, de zogenaamde 'carruggi'. Het symbool van de stad is 'La Lanterna', de vuurtoren uit 1543. Vanuit Genua kunnen er dagtochten per boot gemaakt worden naar o.a. Portofino, Cinque Terre en Portovenere.

Serravalle Scrivia

Hier is de grootste outletstore van Europa gevestigd. In de 180 winkels en exclusieve boetiekjes zijn diverse gerenommeerde merken te koop. Geopend van maandag tot en met zondag van 10.00 uur tot 20.00 uur.

Canelli

Ligt aan de linkeroever van de Belbo rivier en aan het begin van de Langhe heuvels. Het gebied is rijk aan wijngaarden en wereldwijd bekend door de productie van de Asti Spumante, een enigszins zoete, sprankelende witte wijn, die een symbool is van Canelli en ook van de hele provincie Asti. In Canelli zijn veel bekende wijnhuizen gevestigd zoals Gancia, Luigi Bosca en Riccadonna.

Asti

Staat bekend als de stad van de 100 torens (hoewel er 120 zijn!) waarvan verschillende zich nog binnen de oude stadsmuren bevinden. Het belangrijkste monument is de bakstenen Duomo, die bijna duizend jaar oud is. De stad is ook bekend door de Barbera d'Asti, de rode wijn gemaakt van de Barbera druif, die op de heuvels rondom Asti verbouwd wordt en de Asti Spumante, de witte mousserende wijn. De Palio wordt ieder jaar op de derde dinsdag van september gehouden; dit is samen met die van de Toscaanse stad Siena de belangrijkste historische paardenrace van Italië.

Portofino

Is idyllisch gelegen in een kleine baai op een bergachtig schiereiland en was een vissersdorpje met smalle, gekleurde huizen. Portofino wordt nu beschouwd als de meest chique, dure en exclusieve badplaats van Italië. Veel beroemdheden komen hier hun vakantie houden. Portofino is klein en wordt bezocht door veel dagjesmensen. Rondom de haven zijn restaurants en bars waar men op het terras kan genieten van de boten.