Uw rondreis

dag 1 t/m 4 Ravello 80 km vanaf luchthaven Napels

Vanaf Napels rijdt u in zuidelijke richting, de reis begint met een verblijf in Ravello aan de kust van Amalfi. Het hotel is gevestigd in een voormalig klooster uit 1288 gebouwd door Augustijner monniken en straalt een historische charme en sfeer uit. Het restaurant serveert goede gerechten uit de mediterrane keuken en vanaf het terras kijkt u uit op de kustlijn en de azuurblauwe zee. Ravello is een rustig, mondain dorpje en wordt ook wel ‘de parel van de Amalfi kust' genoemd. Loop door de vele steegjes en trappenstraatjes, bezichtig de kerk uit de 11e eeuw en bezoek de twee beroemde villa's: Villa Rufolo en Villa Cimbrone met prachtige tuinen. Amalfi is de belangrijkste stad aan de kust van Amalfi. Witte huizen kleven op de rotsen tegenover de St. Andrea kathedraal en het centrale plein in het centrum. Sorrento is met zijn mooie stranden een van de meest bezochte badplaatsen in Campanië.

Dag 4 t/m 7 Casamicciola - 100 km vanaf Ravello

U rijdt naar de haven van Pozzuoli, ten westen van Napels, voor de overtocht naar Casamicciola op het eiland Ischia. Na een overtocht van één uur bereikt u ‘het groene eiland', zo wordt Ischia ook wel genoemd door de aanwezigheid van veel bossen. Het hotel ligt in de heuvels van het levendige dorp Casamicciola Terme, aan de noordkust van het eiland. Dichtbij bevinden zich de beroemde bronnen van Gurgitiello, dé bakermat van de oude warmwaterbronnen, waar zich de beste spa en wellness centra van het eiland bevinden. In het hotel heerst een gemoedelijke mediterrane sfeer en het vriendelijke personeel helpt u graag met het geven van tips en informatie om dit verrassend mooie en groene eiland te verkennen. Er zijn prachtige lange zandstranden met watersportvoorzieningen. Op de helderblauwe zee kunnen boottochten gemaakt worden. Een bezoek waard zijn de interessante mediterrane plaatsjes Casamicciola Terme, Forio, Lacco Ameno, Sant'Angelo en Ischia, de hoofdplaats van het eiland.

dag 7 t/m 10 Vico Equense 90 km vanaf Casamicciola

Na aankomst op het vaste land rijdt u naar het laatste verblijf van deze rondreis Campanië. Het ligt aan de rand van Vico Equense, dit dorp is het visitekaartje van de Amalfikust. U wordt ontvangen door de zeer hartelijke familie die er alles aan doet om u onvergetelijke dagen te bezorgen. Het verblijf is een oase van rust en door de ligging, hoog tegen de berg, is er een fantastisch uitzicht over de baai: Castello Giusso, Marina di Vico Equense, de eilanden Ischia en Procida, het kleine eilandje Nisida en natuurlijk Napels; dit alles wordt gedomineerd door de imposante Vesuvius. Vanuit Vico Equense kunt u naar Pompeï of Herculaneum, die bedolven werden door de uitbarsting van de vulkaan Vesuvius in het jaar 79 n. Chr. Bezoek de unieke archeologische opgravingen van deze historische Romeinse steden. Met de nabijgelegen trein Circumvesuviana bent u in 10 minuten in Sorrento, één van de meest bezochte badplaatsen in Campanië.
Vanaf Vico Equense is het 45 km rijden naar de luchthaven van Napels.

Uw vervoer

• exclusief retourvlucht naar Napels en exclusief autohuur

Er is een ferryboot vanaf het vaste land (Napels - Pozzuoli v.v.) naar Ischia, per dag zijn er meer dan 3 afvaarten. Voor prijzen en informatie bootovertocht klik hier

Voor prijzen en informatie over vluchten en autohuur klik hier.