rondreis ApuliŽ - een veelzijdige regio en Matera

10-daagse rondreis

Tijdens deze rondreis Apulië en Matera ontdekt u ‘de hak van de Italiaanse laars' dat rijk is aan een imposante natuur, een eeuwenoude cultuur en een rijke culinaire traditie. Typerend voor Apulië zijn de ‘trulli', witte ronde huisjes met een kegelvormig dak. Door de invloed van veel verschillende culturen is de regio rijk aan gevarieerde architectuur, diverse overblijfselen en interessante kerken en gebouwen. Op culinair gebied is Apulië ook een rijke regio: het is de belangrijkste producent van olijven en het behoort tot één van de voornaamste wijnstreken in Italië. Matera, een unieke stad door de prehistorische grotwoningen en rotskerken, is een bijzondere afsluiting van deze rondreis.

De hoogtepunten van deze reis zijn:

• Lecce; de stad wordt ook wel "Florence van de Barok" genoemd of het "Athene van Apulië". Dit komt door de onwaarschijnlijke rijkdom aan monumenten in Barokstijl. De paleizen, kerken en huizen zijn voorzien van weelderig versierde gevels van het lokale steen ‘pietra leccese' en geven een charmante en bijzondere uitstraling aan Lecce.

• Salento; deze streek vormt de hak van de Italiaanse laars en wordt omgeven door de Adriatische zee in het oosten en door de Ionische zee in het westen. Een adembenemend mooie kustlijn met witte zandstranden en kliffen in de smaragdgroene zee. In dit gebied zijn veel mogelijkheden om te wandelen en voor tochten per fiets, te paard of per boot.

• "Vallei van de Trulli"; een bijzondere en schilderachtige vallei centraal gelegen in de regio Apulië. Het belangrijkste kenmerk van de vallei zijn de ‘trulli', witgekalkte stenen huisjes met een kegelvormig dak van los gestapelde stenen. De ‘trulli' zijn eeuwenoud en over het precieze ontstaan is maar weinig bekend.

• Matera; een magische plek en officieel erkend door plaatsing op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege de unieke grotwoningen, bekend als ‘Sassi', én een goed onderhouden centrum. Matera is een unieke stad en één van de oudste steden in de wereld.