Uw rondreis

dag 1 t/m 3 Sternatia, omgeving Lecce – 187 km vanaf luchthaven Bari, 67 km vanaf luchthaven Bari

Lecce ligt in het zuiden van Apulië tussen de Adriatische Zee en de Ionische Zee. De stad is gesticht in de 7e eeuw voor Christus door de Grieken. De stad wordt ook wel "Florence van de Barok" genoemd of het "Athene van Apulië". Dit komt door de onwaarschijnlijke rijkdom aan monumenten in Barokstijl. Hierbij is het lokale steen, ‘pietra leccese', een roomwitte kalksteen gebruikt. Het is een soort marmer met harde structuur dat goed te bewerken is. De paleizen, kerken en huizen zijn voorzien van weelderig versierde gevels die gemaakt zijn van deze typerende steensoort en geven een charmante en bijzondere uitstraling aan Lecce. Basilica di Santa Croce is het monument dat het beste de barokstijl weergeeft in Lecce. Piazza Sant'Oronzo is het hart van de stad. Hier zijn de overblijfselen van het Romeins theater uit de 2e eeuw. U verblijft in de schitterende Masseria Chicco Rizzo, 17 km ten zuiden van Lecce, in het hart van de Salento. De Salento streek is het meest oostelijke stukje land van Italië, tussen twee zeeën ; de Adriatische zee en de Ionische zee. Kilometers langs indrukwekkende olijfgaarden. Het restaurant van de Masseria Chicco Rizzo serveert typische Pugliese gerechten met de bijbehorende beroemde wijnen als de Salice Salentino en de Primitivo.

dag 3 t/m 6 Montesardo - 46 km vanaf Sternatia

U rijdt nu naar het zuidelijkste puntje van Apulië, in de streek Salento. Dit gebied wordt gekenmerkt door olijfbomen, oude stenen muren en karakteristieke agrarische gebouwen. U wordt enthousiast ontvangen door de sympathieke eigenaren, die met passie een stijlvolle ‘masseria' runnen. Ervaar deze authentieke plek met een rijke geschiedenis tijdens uw verblijf van 3 nachten. 's Avonds kunt u genieten van voortreffelijke traditionele streekgerechten die bereid worden met biologische ingrediënten afkomstig van het eigen land. De masseria ligt op slechts 6 km van de prachtige zee, deze kust is één van de mooiste in de regio Apulië. Het dorp Santa Maria di Leuca is het meest zuidelijkste puntje van Apulië waar de Adriatische zee en de Ionische zee samenkomen. Ook de meest oostelijk gelegen stad van Italië, Otranto, is een bezoek waard. Otranto behoort tot de "Borghi più belli d'Italia" oftewel één van de mooiste dorpen in Italië. Gallipoli is een historische stad van Griekse oorsprong met veel witte huizen met platte daken. Nardo is na Lecce de grootste plaats in de provincie. De stad heeft een elegant centrum en veel bouwwerken in de barokstijl.

dag 6 t/m 8 Ostuni – 140 km vanaf Montesardo

Behalve wijn en olijfolie is de regio Apulië vooral bekend vanwege de "Vallei van de Trulli", een soort droomlandschap vol met wit gekalkte stenen huisjes. Een trullo is een rond of vierkant huisje dat gebouwd is met de plaatselijke kalkstenen zonder gebruik te maken van cement. De daken zijn kegelvormig en samen met de dikke muren houdt dit het huisje in de zomer koel. Het verblijf van 2 nachten in een trullo zal bijdragen om dit unieke gebied te ervaren. In één van de ‘trulli' wordt het ontbijt geserveerd en bij mooi weer kunt u op het terras bij het zwembad ontbijten, dat omgeven wordt door eikenbomen, olijfbomen en wijngaarden. In deze bijzondere en heuvelachtige vallei valt er veel te ontdekken: Ostuni heeft de bijnaam ‘La Città Bianca' - ‘de witte stad' vanwege de witte kleur. De stad ligt op een heuvel en heeft een weids uitzicht tot aan de Adriatische zee en over de omgeving met wijn- en olijfgaarden en de typerende ‘trulli'. Alberobello staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, omdat hier de meeste ‘trulli' te vinden zijn, ruim 1400. Ook een bezoek waard zijn de historische dorpen Cisternino, Locorotondo, Martina Franca en Fasano.

dag 8 t/m 10 Matera – 120 km vanaf Ostuni

U rijdt in noordelijke richting naar Matera voor een verblijf van 2 nachten in een hotel in het hart van deze unieke stad. Het hotel is sinds 2008 geopend en is gevestigd in een voormalig benedictijner kerk uit de 12e eeuw. De inrichting straalt, samen met de oude stenen muren en zandstenen bogen, een warme, elegante en exclusieve sfeer uit. Het hotel ligt in Sasso Barisano, in het noorden, en samen met de Sasso Caveoso in het zuiden, zijn dit de twee belangrijkste wijken met grotwoningen. Deze twee wijken liggen aan weerszijden van een ravijn, de ‘Gravina' van Matera. De beste manier om Matera te ontdekken is te voet. Sasso Barisano is een voetgangerszone en een fascinerend gebied met smalle historische steegjes. Via veel trappen loopt u langs de deuren en ramen van de grotwoningen. Het is een verbazingwekkend idee dat hier tot 50 jaar geleden nog mensen in deze grotwoningen woonden. Bijzonder zijn de avondrondleidingen wanneer Matera door de vele lichtjes verandert in een sprookjesstad.
Vanaf Matera is het 65 km naar de luchthaven van Bari.

Uw vervoer

• exclusief retourvlucht Amsterdam naar Brindisi of Bari en exclusief autohuur
 
Voor prijzen en informatie over vluchten en autohuur klik hier.