rondreis Alpen, meren en steden in Noord-Italië

12-daagse autorondreis

Deze autorondreis laat u veel zien van het noordoosten van Italië: een bergachtig landschap, groene weiden en prachtige valleien aan de voet van de Julische Alpen, culturele bezienswaardigheden in diverse steden, de romantische ‘stad in het water', de beroemde Grappa stad en een typisch Italiaans bergdorpje aan de oevers van het op één na grootste en diepste meer van Trentino. U verblijft in bijzondere en sfeervolle accommodaties die prachtig gelegen zijn. Deze rondreis begint in de Alpen in de regio Friuli, gaat door de Veneto en eindigt in Trentino, waarbij u een goede indruk krijgt van het mooie en gevarieerde noordoosten van Italië! De hoogtepunten van deze rondreis zijn:

• Val Saisera;
is een fascinerende vallei omgeven door majestueuze bergen en wordt doorkruist door de rivier Saisera. De vallei wordt gedomineerd door de Jof Juart (2666m) en de Jof di Montasio (2754 m). De vallei is een paar kilometer diep en het water van de Saisera stroomt in de rivier Fella. Bij de samenvloeiing van Val Saisera met Val Canale ligt het dorpje Valbruna.
 
• Venetië; een wereldberoemde stad gebouwd op 120 eilanden met zo'n 400 bruggen om die met elkaar te verbinden. Belangrijke bezienswaardigheden zijn: Piazza San Marco met Basilica di San Marco, de Campanile, Palazzo Ducale, Ponte die Sospiri (de brug der zuchten) en de Rialto brug. Venetië staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

• Bassano del Grappa; het bijzonder fraai gelegen stadje aan de rivier de Brenta is bekend om zijn wereldberoemde grappa en majolica aardewerk. Het symbool van de stad is de Ponte degli Alpini, de brug over de rivier de Brenta, die ontworpen is door de architect Andrea Palladio. De brug is van hout en geeft daardoor mee wanneer in het voorjaar de rivier in een kolkende stroom veranderd.

• Molveno; ligt op een hoogte van 864 meter aan de oevers van het gelijknamige meer. Molveno wordt ook wel ‘de parel van de Dolomieten' genoemd vanwege de ligging aan de voet van de Brenta berggroep aan de ene kant en de berg Paganella aan de andere kant. Molveno is een typisch Italiaans bergdorpje met smalle steegjes en steile straatjes.

Noord-Italië is een interessante en gevarieerde regio. Zie ook een van onze andere Noord Italie rondreizen