Uw rondreis

dag 1 t/m 4 Valbruna – 1150 km vanaf Utrecht

De rondreis begint in Valbruna, een klein dorp in de noordoostelijke hoek van Italië en genesteld in een prachtig dal omgeven door de torenhoge pieken van de Julische Alpen. Op de rand van het bos en het dorp Valbruna liggen een aantal knusse chalets. Deze zijn comfortabel ingericht en vanaf het eigen terras is er een fantastisch uitzicht op de weilanden, de bossen en de toppen van de Julische Alpen. In het bijbehorende restaurant wordt het ontbijt geserveerd en kunt u genieten van uitstekende lokale gerechten. De regionale kaas Montasio is vernoemd naar één van de torenhoge pieken van de Julische Alpen, Jof di Montasio, die zo geliefd was bij de beroemde bergbeklimmer Julius Kugy. De chalets bieden een comfortabel verblijf in een ongerepte natuur en het is een goed uitgangspunt voor wandelingen of fietstochten, naar de meren en de bergen in de omgeving. Binnen een straal van 20 kilometer kunnen drie naast elkaar gelegen landen verkent worden: Italië, Oostenrijk en Slovenië.

dag 4 t/m 7 San Biagio di Callalta - 179 km vanaf vorige locatie

De rondreis gaat verder naar de regio Veneto waar u 3 nachten verblijft in een schitterende bed and breakfast, 30 km ten noorden van Venetië. Het landhuis is omgeven door een prachtige tuin met zwembad, een oase van rust met prachtige bloemen en planten. Vanuit hier kunt u het magische Venetië bezoeken, zelfs met de fiets! Met gehuurde fietsen kunt u een prachtige tocht maken langs de oevers van de rivier de Piave, zo naar Venetië. De eigenaren informeren u graag over de route. Treviso ligt op slechts 14 km en is een leuke stad om te bezoeken. Het doet een beetje aan Venetië denken, vanwege enkele kanalen die door de stad lopen. Het oude centrum wordt omgeven door een vestingwal uit de Venetiaanse tijd. Op het Piazza del Duomo staat de kathedraal van Sint Pieter met vijf koepels en fresco's uit de 16e eeuw. Het Piazza dei Signori is het centrum van de stad met het 13e-eeuwse stadhuis Palazzo dei Trecento en het Palazzo della Prefettura.

dag 7 t/m 9 Bassano del Grappa – 68 km vanaf vorige locatie

De reis wordt vervolgd in westelijke richting waar u verblijft in een traditioneel familiehotel, het enige hotel binnen de historische muren van Bassano del Grappa. Het stadje ligt aan de voet van de Monte Grappa, in een heuvelachtig wijngebied, en is bekend om de Italiaanse brandewijn "Grappa". Dichtbij ligt het kleine stadje Marostica dat bekend is om het levend schaakspel "Partita Scacchi", een traditie die terug gaat tot 1454. Het middeleeuwse centrum is geheel ommuurd en ligt ingesloten tussen twee kastelen, het Castello Superiore en het Castello Inferiore. Op slechts 1 uur rijden ligt Padua, een prachtige oude stad met schilderachtige straatjes en het bruisende plein Piazza Cavour. U kunt de wereldberoemde fresco's van Giotto bewonderen in de Capella degli Scrovegni. Vicenza heeft schitterende paleizen en gevels, vele ontworpen door de architect Andrea Palladio die hier lange tijd gewoond heeft. Bijv. de Basilica Palladiana op het Piazza dei Signori en het Teatro Olimpico, een overdekt theater en het oudste van Europa.

 

dag 9 t/m 12 Molveno – 123 km vanaf vorige locatie

De rondreis eindigt in Molveno, een typisch Italiaans dorpje dat bekend staat als ‘de parel van de Dolomieten'. Het kleine dorp heeft smalle steegjes, gezellige cafeetjes en restaurantjes en ligt aan de oevers van het meer van Molveno. Dit is het op één na grootste en diepste meer van Trentino. In het heldere water worden de toppen van de berggroep Brenta prachtig weerspiegeld. U verblijft 3 nachten in een kleine agriturismo, 2 kilometer buiten Molveno. Het is een magische plek op een hoogte van 1000 meter met een adembenemend uitzicht. 's Avonds kunt u dineren in het restaurant waar traditionele gerechten uit de regio Trentino geserveerd worden. Het meer van Molveno biedt volop mogelijkheden zoals zwemmen, zeilen, kanoën, windsurfen en een boottochtje maken. Breng een bezoek aan Trento, een levendige plaats met als bezienswaardigheid het Castello del Buonconsiglio, het grootste en belangrijkste monument van Trentino.

Uw vervoer

Deze rondreis is op basis van eigen vervoer.
 
Voor prijzen en informatie over vluchten en autohuur klik hier.