rondreis puur Piemonte

8-daagse rondreis

Piemonte vormt de grootste wijnstreek van Italië. Hier kunt u de befaamde wijnen proeven zoals de Barolo, Barbaresco, Grignolino d'Asti en de Barbera d'Asti. Truffels, risotto, Gorgonzola, Taleggi en Castelmagno, groenten en fruit zijn de culinaire producten van deze regio. Naast goede wijnen en heerlijk eten is het heuvelachtige landschap vol wijngaarden en met authentieke dorpjes ook een hoogtepunt tijdens deze rondreis Piemonte. Het verblijf in drie goed verzorgde en landelijk gelegen agriturismo's zullen bijdragen aan een onvergetelijke en pure Piemonte vakantie!

De hoogtepunten van deze rondreis Piemonte zijn:

• De Roero; is een heuvelachtig gebied dat uit wijngaarden en boomgaarden bestaat. Het is een van de belangrijkste wijngebieden van Piemonte. Er zijn 2 DOCG wijnen: de witte Roero Arneis DOCG die van 100% Arneis wordt gemaakt en de rode Roero DOCG die uit 95% Nebbiola wordt gemaakt. Behalve de goede wijnen is het gebied ook bekend om groenten en fruit, vooral de perziken en de peren.

• De streek Monferrato; is een belangrijke wijnstreek in Italië en een waar paradijs op culinair gebied. Tussen de groene glooiende heuvels en schilderachtige valleien met wijngaarden liggen veel kastelen, forten, wijndorpen en prachtige steden vol geschiedenis.

• Asti; staat bekend als de stad van de 100 torens. De meest bekende is de Toren van de Comentini ( 13e eeuw) en de achthoekige Torre de Regibus. Het belangrijkste monument is de bijna duizend jaar oude bakstenen Duomo. De stad is ook bekend door de rode wijn Barbera d'Asti en de Asti Spumante, de witte mousserende wijn. Ieder jaar wordt op de derde dinsdag van september de Palio gehouden; dit is samen met die van de Toscaanse stad Siena de belangrijkste historische paardenrace van Italië.

Meer informatie over Piemonte: infopiemonte.eu