Uw rondreis

dag 1 t/m 3 Castellinaldo 90 km vanaf luchthaven Turijn

Piemonte staat bekend om de voortreffelijke rode wijnen en de goede keuken. De belangrijkste kwaliteitsdruif is de Nebbiolo. Het is de druif van de meest beroemde rode wijnen van Piemonte: Barolo en Barbaresco. Asti en Alba zijn de belangrijkste wijnsteden en deze namen zijn vaak terug te vinden in de wijnnamen in combinatie met de druivenras zoals Barbera d'Asti, Grignolino d'Asti en Nebbiolo d'Alba. Tussen Asti en Alba ligt de agriturismo, waar u 2 nachten in familiare sfeer verblijft. U wordt hartelijk welkom geheten door de familie Viberti, en een verblijf in deze agriturismo is genieten van het uitzicht op de wijngaarden, een duik in het zwembad en van de culinaire streekspecialiteiten in het restaurant! In de heuvelachtige omgeving zijn interessante bezienswaardigheden. Alba is bekend om haar witte truffels. Het centrum wordt beheerst door vijf 14e-eeuwse torens. Het historisch cenrum van Bra is voornamelijk gebouwd in Barok stijl met veel kerken en paleizen uit de 17e en 18e eeuw. In de Langhe, een heuvelachtige landstreek ten zuiden van Alba, zijn de bekende dorpen als Barolo en Barbaresco te vinden met omliggende wijngaarden.

dag 3 t/m 5 Garbagna 120 km vanaf Castellinaldo

De tweede agriturismo van deze rondreis door Piemonte ligt bij Garbagna, een dorp van middeleeuwse oorsprong en op 21 kilometer ten zuiden van Tortona. In het hart van de ‘Val Grue' ligt de agriturismo waar gasten welkom worden geheten door de hartelijke familie Semino. Er zijn 6 kamers, in de tuin is een goed onderhouden zwembad en het restaurant serveert voortreffelijke lokale gerechten. De rustige en groene omgeving leent zich uitstekend voor prachtige wandel- en fietstochten. Een bezoek waard is Volpedo dat tot de "Borghi più belli d'Italia" behoort, oftewel één van de mooiste dorpen in Italië. Libarna is een van de belangrijkste archeologische plaatsen in Piemonte. Het was ooit een bloeiende Romeinse stad en de ruïnes van het amfitheater en een aantal huizen zijn te bezichtigen. De wijngaarden ten zuiden van Tortona zijn aangeplant met de lokale Timorasso druif en de interessante wijn Timorasso DOC wordt omschreven als een witte wijn met het karakter van een rode wijn. Winkelen is mogelijk in Serravalle Scrivia waar de grootste outletstore van Europa gevestigd is.

Dag 5 t/m 8 Moncalvo 100 km vanaf Garbagna

U eindigt de fly-drive Piemonte met een verblijf in een agriturismo bij Moncalvo, 20 kilometer ten noorden van Asti. De agriturismo is gelegen tussen twee schilderachtige valleien met prachtig uitzicht over de heuvels van Monferrato. Het is omgeven door hazelnootbomen en wijngaarden, typerend voor deze streek. Monferrato is een belangrijke wijnstreek in Italië en een waar paradijs op culinair gebied. Tussen de groene glooiende heuvels en wijngaarden liggen prachtige steden vol geschiedenis. Asti is de stad van de 100 torens en heeft een bijna 1000 jaar oude Duomo. De bijzondere en beroemde rode wijn, de Barbera d'Asti komt hier vandaan, er zijn veel "cantine" waar u deze heerlijke wijn kunt proeven. Casale Monferrato is zeker een bezoek waard, het centrum behoort tot de meest monumentale van Piemonte. Op 70 km afstand ligt Turijn, de hoofdstad van Piemonte. Een stad met zeer veel bezienswaardigheden, zoals de Mole Antonelliana, maar ook een stad met veel winkels en prachtige oude cafés.

Uw vervoer

• incl. retourvlucht naar Milaan of Turijn. U kunt kiezen uit vertrek vanaf Amsterdam of Brussel
- het is ook mogelijk om deze reis exclusief vluchten te reserveren

• autohuur Sunny Cars cat. YB (Fiat Panda of gelijkwaardig) ophalen en inleveren op de luchthaven - het is ook mogelijk om een hogere categorie auto te reserveren.

Voor prijzen en informatie over vluchten en autohuur klik hier.