reizen op Sardinië - de hoogtepunten

12-daagse fly-drive

Sardinië is een eiland met een wonderschone kustlijn met paradijselijke stranden en een turquoise, kristalheldere zee. Er zijn interessante bezienswaardigheden uit een lange geschiedenis met invloeden van o.a. Feniciërs, Romeinen, Arabieren, Fransen en Spanjaarden. Een fascinerend eiland met een geheel eigen karakter!
Laat u verrassen door het bijzondere Sardinië waarbij u tijdens deze rondreis kennis kunt maken met de eeuwenoude geschiedenis, buitengewone cultuur en de mooiste stranden van de Middellandse Zee.

Reizen over Sardinië, met als hoogtepunten:

• Arzachena;
ligt in het binnenland en in de omgeving bevinden zich talrijke archeologische vindplaatsen. Op korte rijafstand ligt de 80 kilometer lange Costa Smeralda, een van de mooiste kuststroken aan de Middellandse Zee. Mogelijkheid is een boottocht te maken rondom het Archipel La Maddalena.

• Golf van Orosei;
is een baai die zich uitstrekt over een 30 kilometer lange inkeping aan de oostkust van Sardinië. In de golf van Orosei valt het Supramonte bergmassief zeer steil neer in het turquoise blauwe water. Hier zijn mooie gevormde baaien, die alleen per boot of te voet bereikt kunnen worden. Veel droomstranden maken dit een populaire vakantie bestemming.

• Macomer; in het gebied rond Macomer zijn de meeste ‘nuraghi', verdedigingstorens uit de bronstijd, te vinden van Sardinië. Nuraghe Santa Barbara is indrukwekkend, Necropolis di Filigosa zijn een aantal graven met een lange toegang en het bijzondere Tamuli bestaat uit nuraghe met hutten, drie reuzengraven en zes prehistorische menhirs.

• Sant' Antioco; dit prachtige schiereiland ligt in het zuiden van Sardinië en is nog niet overspoeld door het toerisme. Het oude plaatsje Sant' Antioco is gelegen op een heuvel met aan de voet een azuurblauwe lagune. De roze flamingo's maken het kleurenpalet compleet. In de omgeving treft u verlaten stranden, rustige baaien en veel natuur. Vanuit Calasetta vertrekken dagelijks veerboten naar het schilderachtige buureilandje Isola San Pietro.

Zoekt u een kortere reis? Zie ook onze andere fly drive Sardinie