reizen op Sardinië - de hoogtepunten

12-daagse rondreis

Sardinië is een eiland met een wonderschone kustlijn met paradijselijke stranden en een turquoise, kristalheldere zee. Er zijn interessante bezienswaardigheden uit een lange geschiedenis met invloeden van o.a. Feniciërs, Romeinen, Arabieren, Fransen en Spanjaarden. Een fascinerend eiland met een geheel eigen karakter !
Laat u verrassen door het bijzondere Sardinië waarbij u tijdens deze rondreis kennis kunt maken met de eeuwenoude geschiedenis, buitengewone cultuur en de mooiste stranden van de Middellandse Zee.

Reizen over Sardinië, met als hoogtepunten:

• Golf van Orosei;
is een baai die zich uitstrekt over een 30 kilometer lange inkeping aan de oostkust van Sardinië. In de golf van Orosei valt het Supramonte bergmassief zeer steil neer in het turquoise blauwe water. Hier zijn mooie gevormde baaien, die alleen per boot of te voet bereikt kunnen worden. Veel droomstranden maken dit een populaire vakantie bestemming.

• Gesturi; in het ruige binnenland treft u bergen, hoogvlaktes en prachtige natuur. De Giara di Gesturi is de grootste van de 3 hoogvlaktes en bijna mystiek te noemen, mede door de aanwezigheid van de circa 500 wilde paarden, waarvan nog steeds onduidelijk is hoe ze op het eiland terecht zijn gekomen. De best bewaarde Nuraghi van Sardinië, de Su Nuraxi di Barumini, ligt in dit gebied. Hier ervaart u het authentieke Sardinië met zijn klederdrachten, interessante geschiedenis en de eerlijke Sardijnse keuken. 

• Macomer; in het gebied rond Macomer zijn de meeste ‘nuraghi' van Sardinië te vinden, het zijn verdedigingstorens uit de bronstijd. Nuraghe Santa Barbara is indrukwekkend, Necropolis di Filigosa zijn een aantal graven met een lange toegang en het bijzondere Tamuli bestaat uit nuraghe met hutten, drie reuzengraven en zes prehistorische menhirs.

• Arzachena; ligt in het binnenland en in de omgeving bevinden zich talrijke archeologische vindplaatsen. Op korte rijafstand ligt de 80 kilometer lange Costa Smeralda, een van de mooiste kuststroken aan de Middellandse Zee. Vanuit Palau kunt u met de boot naar de schitterende eilandengroep La Maddalena, waar de prachtige stranden bijna sprookjesachtig zijn..