Uw rondreis

dag 1 t/m 4 Arzachena – 36 km vanaf luchthaven Olbia

Na aankomst op de luchthaven van Olbia rijdt u met de huurauto richting het noorden van Sardinië. Op 5 kilometer van Arzachena ligt een prachtig landgoed waar u 3 nachten verblijft. Op deze locatie ervaart u de kleurrijke seizoenen, de intensiteit van de verschillende geuren, de geluiden en de magische beelden van de groene omgeving. Dit in tegenstelling tot de drukte bij de kust dat zonder twijfel de belangrijkste toeristische trekpleister is in deze hoek van Sardinië. Porto Cervo, op 15 minuten rijden, ligt centraal aan de Costa Smeralda en is een exclusieve badplaats. Bezienswaardig in het binnenland is de kleine tempel van Malchittu, de cirkelvormige begraafplaats van Li Muri en de gigantische graven van Li Lolghi, die bovenop een heuvel liggen met een spectaculair uitzicht over het Gallura gebied. Een bezoek aan de tombes van Coddu Vecchju is zeker de moeite waard. Vlakbij ligt de Capicheranuraghe van La Prisciona, een typisch Sardijnse voorhistorisch verschijnsel.

dag 4 t/m 6 Orosei – 115 km vanaf Arzachena

De reis gaat verder naar de oostkust van Sardinië met een verblijf in het centrum van Orosei. Dit is een levendige plaats met een goed onderhouden historisch centrum. Het bijzondere hotel is gevestigd in een voormalig paleis uit de 18e eeuw. De hartelijke ontvangst en de Sardijnse gastvrijheid maken dit verblijf onvergetelijk. Orosei ligt aan de monding van de rivier Cedrino en in dit zeer vruchtbare gebied wordt veel fruit, groente en olijven verbouwd. Vanwege de vele mooie stranden, zoals Biderrosa, Osala en Su Barone, is Orosei een geliefde bestemming voor een vakantie op Sardinië. Langs de Golf van Orosei zijn schitterende baaien - de "cala's" - met de kenmerkende azuurblauwe zee. Een aanrader is met een boot de zee op om de grotten van Blue Marino te bekijken. Het binnenland met de bergen van Barbagia en het Gennargentu Nationaal Park heeft ook genoeg te bieden, veel archeologische plaatsen én de grootste canyon van Europa: Gola di Gorroppu.

dag 6 t/m 9 Tresnuraghes – 120 km vanaf Orosei

Vanuit Orosei rijdt u via Nuoro en Macomer naar de westkant van Sardinië. Het charmante hotel ligt in het historisch centrum van Tresnuraghes en vanuit de tuin is er uitzicht op de schitterende Sardijnse zee. De omgeving is een ideaal gebied om te wandelen en te fietsen. Het strand ligt op 5 kilometer. Macomer is een interessante stad die iedere Sardijn kent vanwege de diverse kaasspecialiteiten. Het gebied rond Macomer is rijk aan archeologische vindplaatsen en hier zijn de meeste ‘nuraghi' (verdedigingstorens uit de bronstijd) te vinden van Sardinië. Een bezoek aan de Nuraghe Santa Barbara is indrukwekkend, met uitzicht op een reeks kleinere torens en bastions. Bosa is een middeleeuws stadje en het historisch centrum bestaat uit straatjes en steegjes bedekt met oude keien. Er zijn diverse gezellige cafés en restaurants.
Ook bezienswaardig zijn de oude religieuze plaats Santa Cristina, de provinciehoofdstad Oristano en de meest Spaanse stad van Sardinië: Alghero.

Dag 9 t/m 12 Sant' Antioco – 205 km vanaf Tresnuraghes

U verblijft 3 nachten op het schiereiland Sant' Antioco, dat te bereiken is via een lange brug vanaf de zuidkust van Sardinië. Het eiland is heuvelachtig en langs de kust zijn prachtige verlaten stranden, ongerept, puur natuur. De oude Punische stad Nora, een belangrijke archeologische vondst, ligt op circa 70 km afstand. De ‘Costa del Sud', een uurtje rijden vanaf Sant' Antioco is een bijzondere kuststrook en bekend door de droomstranden en natuurlijke witte zandduinen. Vanuit Chia is er een panoramische kustroute van ca. 3 km. tot aan het strand van Tuerredda met een geweldig uitzicht op eilandjes die zo mooi zijn dat ze al in talrijke reclamefilmpjes zijn opgenomen. Vanaf Sant Antioco is het 94 km naar de luchthaven van Cagliari , waar u de huurauto inlevert en de terugvlucht naar Amsterdam neemt.

Uw vervoer

• incl. heenvlucht naar Olbia en retour vanaf Cagliari. U kunt kiezen uit vertrek vanaf Amsterdam of Brussel
- het is ook mogelijk om deze reis exclusief vluchten te reserveren.

• incl. autohuur Sunny Cars cat. YB, ophalen Olbia en inleveren Cagliari luchthaven - het is ook mogelijk om een hogere categorie auto te reserveren.

Voor prijzen en informatie over vluchten en autohuur klik hier.