reizen op SiciliŽ - van oost naar west

11-daagse fly-drive

Reizen op Sicilië is een indrukwekkende tour in de tijd naar de Oudheid. U komt onder meer langs tempels, theaters en ruïnes. In de tweede helft van de 8e eeuw v. Chr. kwamen de eerste Grieken op zoek naar nieuw land op Sicilië. Al snel heersten de Grieken over de hele kustlijn en stichtten belangrijke steden. Uit deze tijd zijn er nog overblijfselen op het eiland. In Siracusa is een archeologisch park met overblijfselen uit de Oudheid. De vloermozaïeken in Villa Romana del Casale zijn wereldberoemd. Vervolgens bezoekt u het grandioze Tempeldal van Agrigento.
De ruïnes van Segesta, met o.a. een befaamde tempel en Grieks theater, zijn indrukwekkend.

De hoogtepunten van deze rondreis op Sicilië zijn: 

• Taormina;
ook wel de ‘parel van Sicilië' genoemd. Een stad om gezien te hebben waarbij vele beroemdheden u al zijn voor gegaan. Gelegen op een berghelling, met diverse bezienswaardigheden, een gezellig stadscentrum met restaurants, winkels, cafés en altijd de met sneeuw bedekte vulkaan Etna op de achtergrond.

• Piazza Armerina;
deze stad ligt in het glooiende heuvellandschap en is vooral bekend door de Villa Romana del Casale, enkele kilometers verderop.Deze ruïnes, van de wegens de vloermozaïeken wereldberoemde villa uit de late oudheid, geven een indrukwekkend beeld van deftig Romeins wonen. Het is de rijkste, grootste en meest complexe verzameling van laat-Romeinse mozaïeken in de wereld. Villa Romana del Casale staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

• Vallei van de Tempels;
de meeste bouwwerken stammen uit de 5e eeuw v. Chr. , de bloeitijd van de Grieken. De ruïnes liggen op een heuvelkam bij Agrigento. De Concordia tempel is het best bewaard gebleven Dorische tempel van Magna Greacia. De Dioscuri tempel is het symbool van de vallei en van Agrigento en het meest gefotografeerde monument van Sicilië.

• Noord - West Sicilië;
de tempelzuilen van Segesta vormen een bijzonder bouwwerk, een nooit afgebouwd Grieks heiligdom in Dorische stijl. Het theater werd gebouwd in de 3e eeuw v.Chr. Eens per twee jaar wordt dit theater nog gebruikt voor openluchtvoorstellingen. Monreale is vooral bekend vanwege haar 12e eeuwse Dom. Mozaïeken bedekken het grootste deel van het interieur van de kerk en zijn over de hele wereld bekend. Palermo, niet typisch Italiaans, maar met een unieke mix van verschillende culturen is de moeite waard om te bezoeken.

Zie hier ook een van onze andere Sicilie fly drive