rondreis Sicilie in agriturismo

15-daagse rondreis

Deze reis gaat het hele eiland rond, om zo het beste van Sicilië te ontdekken! De rondreis is gebaseerd op verblijf in agriturismo; boerderijen of landgoederen welke nog altijd in bedrijf zijn. Ze zijn gelegen in een prachtige omgeving met olijfbomen, wijngaarden, bossen of bergen. Vaak zijn de agriturismo al generaties lang in handen van dezelfde familie en u zult zeer gastvrij worden ontvangen! U kunt er genieten van zelfgemaakte producten zoals olijfolie, wijn, jam en honing.

• Noord - Sicilië; de Etna is de hoogste berg van Sicilië en de één na hoogste vulkaan in Europa. De kust wordt getypeerd door pittoreske vissersplaatsjes, de stranden, citroen- en sinaasappelbomen en talrijke bloemen. In het achterland van Cefalù, een oeroud dorpje met smalle straatjes en een bijzondere kathedraal, ligt het Madonie Natuurpark. In het gebied zijn mooie wandelpaden uitgezet. Aan de noordkust van Sicilië ligt de hoofdstad Palermo. Een van de oudste steden van Europa met veel bezienswaardigheden die een bezoek zeker waard zijn.

• Segesta en westkust Sicilië; de tempelzuilen van Segesta vormen een bijzonder mooi en interessant bouwwerk. De tempel is een Grieks heiligdom in Dorische stijl dat nooit afgebouwd is, de bouw werd rond 425 v. Chr. door de Elymiërs begonnen en ligt net buiten de oude stad van Segesta. Het charmante vissersdorpje Scopello is schitterend met haar kristalheldere turqoise zeewater, mooie baaien en kliffen. Je kunt in Scopello de heerlijke lokale specialiteit "pani cunzatu" eten ; brood met ansjovis, kruiden, tomaten, kaas en olie. Een wandeling maken door het kleurrijke landschap naar de Faraglioni en de oude tonnara van Scopello is zeer de moeite waard. Het ruige natuurreservaat "lo Zingaro " strekt zich uit langs de kust tussen Castellammare del Golfo en San Vito Lo Capo en heeft zo'n 650 verschillende soorten flora en diverse wandelroutes.

• Zuid - West Sicilië; Agrigento, met de Vallei van de Tempels, is een indrukwekkende reis in de tijd naar de Oudheid. Hier liggen een reeks Griekse religieuze ruïnes bij elkaar op een lichtglooiende bergkam. De Concordia tempel, uit de 5e eeuw v. Chr., is het best bewaard gebleven. Sciacca is een authentieke Siciliaanse vissersstad met Afrikaanse invloeden en heeft het bekendste kuurbad van Sicilië. Het wijngebied rond Menfi, met Toscaans aandoende landschappen, heeft een gunstig klimaat waar de internationale druivensoorten het beste gedijen. Selinunte was een Griekse kolonie waar o.m. belangrijke resten van zes grote Dorische tempels indrukwekkend zijn om te bezichtigen.

• Oost - Sicilië; een unieke combinatie van natuur en cultuur. Catania, de tweede stad van Sicilië, ligt aan de voet van de Etna. Deze stad werd door de uitbarsting in 1669 compleet verwoest en is weer herbouwd in barokstijl. Siracusa was de mooiste en rijkste stad van de antieke Griekse wereld. Het oudste deel van de stad heet Ortigia en is het eiland waarop de stad werd gesticht. Nu is het een sfeervolle binnenstad met middeleeuwse straten en mooie barokke bezienswaardigheden.

Zie hier ons totale aanbod voor een rondreis Italie