rondreis Sardinië - ontdek het noorden

8-daagse fly-drive

Met deze rondreis bezoekt u in korte tijd enkele bijzondere plekken in het noordelijke gedeelte van Sardinië. Een eiland dat rijk is aan historische schatten. De natuur van het eiland kent vele gezichten. Het groene binnenland dat ruig en bergachtig is en de mooie vlaktes met lagunes. Tijdens deze rondreis ontdekt u deze bijzonder mooie en gevarieerde landschappen op het eiland. Bovendien heeft Sardinië een wereldberoemde kustlijn met mooie stranden en kristalhelder water, waar u kunt genieten van de zon, de zee en waar volop mogelijkheden zijn om actief te kunnen bewegen. U verblijft in mooie, landelijk gelegen accommodaties waar u kunt genieten van typisch Sardijnse gerechten vergezeld met goede lokale wijnen. Een rondreis met diverse ‘ingrediënten' voor een geslaagde kennismaking met Sardinië!

De hoogtepunten van deze rondreis Sardinië zijn:

• Alghero; een Middeleeuwse stad met stadsmuren en torens die indrukwekkende getuigen zijn uit de periode van het Spaanse bewind. In het historisch centrum, met typisch Italiaanse smalle straten met keien, zijn interessante bezienswaardigheden, veel restaurants en cafés en een gezellige haven en boulevard met prachtig uitzicht over de Middellandse zee.

• Oristano; in deze provinciehoofdstad, gesticht in de 11e eeuw, is de Spaanse invloed nog duidelijk te herkennen. Op het Piazza Roma staat nog een van de originele stadsverdedigingen. Op het Piazza Duomo staat de kathedraal Santa Maria Assunta, gebouwd in de 13e eeuw. In de omgeving zijn lagunes waar veel vogelsoorten voorkomen, zoals flamingo's. Er zijn prachtige stranden met volop mogelijkheden voor diverse watersporten.

• Arzachena; ligt in het binnenland en in de omgeving bevinden zich talrijke archeologische vindplaatsen. Op korte rijafstand ligt de 80 kilometer lange Costa Smeralda, een van de mooiste kuststroken aan de Middellandse Zee. Mogelijkheid is een boottocht te maken rondom het Archipel La Maddalena.

Zie hier het overzicht voor een andere rondreis Italie