Uw rondreis

dag 1 t/m 3 Arzachena - 36 km vanaf luchthaven Olbia

De eerste twee nachten van deze rondreis verblijft u op een prachtig landgoed in het noorden van Sardinië, op 5 kilometer van Arzachena. Op deze locatie ervaart u de kleurrijke seizoenen, de intensiteit van de verschillende geuren, de geluiden en de magische beelden van de groene omgeving. Dit in tegenstelling tot de drukte bij de kust dat zonder twijfel de belangrijkste toeristische trekpleister is in deze hoek van Sardinië. Porto Cervo, op 15 minuten rijden, ligt centraal aan de Costa Smeralda en is een exclusieve badplaats. Bezienswaardig in het binnenland is de kleine tempel van Malchittu, de cirkelvormige begraafplaats van Li Muri en de gigantische graven van Li Lolghi, die bovenop een heuvel liggen met een spectaculair uitzicht over het Gallura gebied. Een bezoek aan de tombes van Coddu Vecchju is zeker de moeite waard. Vlakbij ligt de Capicheranuraghe van La Prisciona, een typisch Sardijnse voorhistorisch verschijnsel.


dag 3 t/m 6 Tresnuraghes - 157 km vanaf vorige locatie

Voor het volgende verblijf rijdt u naar de westkant van Sardinië. Het charmante hotel ligt in het historisch centrum van Tresnuraghes en vanuit de tuin is er uitzicht op de schitterende Sardijnse zee. De omgeving is een ideaal gebied om te wandelen en te fietsen. Het strand ligt op 5 kilometer. Macomer is een interessante stad die iedere Sardijn kent vanwege de diverse kaasspecialiteiten. Het gebied rond Macomer is rijk aan archeologische vindplaatsen en hier zijn de meeste ‘nuraghi' (verdedigingstorens uit de bronstijd) te vinden van Sardinië. Een bezoek aan de Nuraghe Santa Barbara is indrukwekkend, met uitzicht op een reeks kleinere torens en bastions. Bosa is een middeleeuws stadje en het historisch centrum bestaat uit straatjes en steegjes bedekt met oude keien. Er zijn diverse gezellige cafés en restaurants.
Ook bezienswaardig zijn de oude religieuze plaats Santa Cristina, de provinciehoofdstad Oristano en de meest Spaanse stad van Sardinië: Alghero.

dag 6 t/m 8 Orosei – 116 km vanaf vorige locatie

De rondreis gaat verder naar de oostkust van Sardinië met een verblijf in het centrum van Orosei. Dit is een levendige plaats met een goed onderhouden historisch centrum. Het bijzondere hotel is gevestigd in een voormalig paleis uit de 18e eeuw. De hartelijke ontvangst en de Sardijnse gastvrijheid maken dit verblijf onvergetelijk. Orosei ligt aan de monding van de rivier Cedrino en in dit zeer vruchtbare gebied wordt veel fruit, groente en olijven verbouwd. Vanwege de vele mooie stranden, zoals Biderrosa, Osala en Su Barone, is Orosei een geliefde bestemming voor een vakantie op Sardinië. Langs de Golf van Orosei zijn schitterende baaien - de "cala's" - met de kenmerkende azuurblauwe zee. Een aanrader is met een boot de zee op om de grotten van Blue Marino te bekijken. Het binnenland met de bergen van Barbagia en het Gennargentu Nationaal Park heeft ook genoeg te bieden, veel archeologische plaatsen én de grootste canyon van Europa: Gola di Gorroppu.    Vanaf Orosei is het 82 km naar de luchthaven Olbia.

Uw vervoer

• exclusief retourvlucht naar Olbia en exclusief autohuur

Voor prijzen en informatie over vluchten en autohuur klik hier.