Uw rondreis

dag 1 t/m 3 Lucca - 1323 km vanaf Utrecht

Deze rondreis begint in het noorden van Toscane, waar u 2 nachten in een prachtige achttiende-eeuwse Villa verblijft, aan de voet van de groene, glooiende heuvels tussen Pisa en Lucca. In de omgeving is veel te zien en te beleven en de vriendelijke eigenaren geven u graag tips en adviezen. Lucca heeft alles wat een Italië reiziger zich kan dromen: galmende klokkentorens, pittoreske pleintjes, imposante paleizen, chique etalages en sfeervolle ‘trattorias' en restaurants. Binnen de stadsmuren van het middeleeuws stadje gaan gotiek en renaissance harmonieus samen en geven het stadsbeeld een charmante sfeer. In de omgeving van Lucca staan villa's met schitterende tuinen waarvan een aantal binnen te bezichtigen zijn. Pisa is bekend vanwege de beroemde scheve toren en heeft een levendig centrum. De kust bij Versilia heeft mooie zandstranden en verder naar het noorden ligt ‘Cinque Terre', met z'n vijf pittoreske dorpjes.

dag 3 t/m 6 Massa Marittima - 160 km vanaf de vorige locatie

Uw reis gaat verder naar het zuiden van Toscane, naar de mooie Maremma regio. Hier verblijft u 3 nachten op het prachtige wijnlandgoed. De agriturismo is omgeven door wijnvelden en vanaf het terras geniet u van panoramische vergezichten ... hier zal het u aan niets ontbreken. In de omgeving zijn vele interessante dorpjes te bezoeken, zoals het oude mijnstadje Massa Marittima, het pittoreske Montalcino of de schitterende kust met mooie stranden. Indien u van wandelen houdt kunt u hier uw hart ophalen, niet alleen bij de Tenuta  zelf maar ook in het natuurpark Parco Regionale della Maremma. Veel te doen, te zien en te proeven in drie dagen !

dag 6 t/m 9 Castellina in Chianti - 92 km vanaf de vorige locatie

U maakt kennis met de échte sfeer van Toscane door een verblijf in het prachtige Chianti wijngebied, de bekendste streek in deze regio. Chianti is het grootste wijnbouwgebied in Italië waaraan het DOCG predicaat is toegekend en is wereldberoemd. Het is een schilderachtig landschap van lichtglooiende heuvels, bossen, olijfgaarden, wijngaarden en cipressen. U verblijft 3 nachten in een middeleeuws historisch landhuis, eigendom van de familie Mazzei. Het landgoed van 650 hectare heeft nog steeds zijn oorspronkelijke vorm en is, samen met de familie, diep geworteld in de Toscaanse traditie. Al bijna 6 eeuwen houden zij zich bezig met wijn en inmiddels behoren de wijnen van Castello di Fonterutoli tot één van de meest prestigieuze Chianti Classico wijnen van Italië. Het is een ideaal uitgangspunt om dit gebied te verkennen. Rijd door de mooie dorpjes Castellina in Chianti, Panzano, Greve in Chianti en Radda met gezellige pleintjes en genoeg gelegenheden om de Chianti Classico te proeven. Siena heeft veel bezienswaardigheden en wordt ook wel een openluchtmuseum genoemd. Piazza del Campo is één van de beroemdste pleinen van Italië in de vorm van een schelp.

Uw vervoer

Deze rondreis is op basis van eigen vervoer.

Voor prijzen en informatie over vluchten en autohuur klik hier.