Rondreis Toscane - geniet van natuur en cultuur

9-daagse autorondreis

Tijdens deze rondreis door Toscane verblijft u in drie mooie accommodaties waar u de échte Toscaanse sfeer kan beleven! Deze reis laat u kennis maken met het geliefde en schitterende Toscaanse landschap vol met heuvels, wijngaarden, olijfbomen en cipressen. De romantische route voert langs het sfeervolle stadje Lucca, het ongerepte Monte Amiata gebergte met de pittoreske dorpen en het wereldberoemde Chianti gebied. Laat u in 9 dagen verrassen door het boeiende Toscane! De hoogtepunten van deze rondreis Toscane zijn:

• Lucca;
is de enige Toscaanse stad die nog geheel door stadsmuren omgeven is. De oude stadskern is nog volledig intact en biedt diverse bezienswaardigheden. Piazza San Michele is het middelpunt van het stadsleven met het stadhuis Palazzo Pretorio en de kerk San Michele in Foro.

• Arcidosso;
onderweg naar de top van de Monte Amiata komt u langs het romantische dorp Arcidosso.  Het ligt op 660m hoogte op de westelijke flanken van de Monte Amiata; een schitterend groen gebied tussen de Maremma en de Val d'Orica. De wandelaars kunnen hier hun hart ophalen.

• Chianti gebied;
het gebied tussen Florence en Siena en het symbool van de Toscaanse landbouwcultuur. Naast bossen en rijen cipressen groeien druiven, olijfbomen en groenten volop. Het is een gebied van glooiende heuvels en van op heuveltoppen gelegen boerderijen en villa's, burchten, abdijen en afgebroken torens en charmante dorpen met mooie pleintjes. Het wereldberoemde gebied produceert een van de beroemdste wijnen van Italië: de Chianti Classico.

Tip: verleng deze reis met een paar nachten in een hotel op Elba of zie ons overzicht voor een andere Italie rondreis