Rondreis Toscane - geniet van natuur en cultuur

9-daagse autorondreis

Tijdens deze rondreis door Toscane verblijft u in drie mooie accommodaties waar u de échte Toscaanse sfeer kan beleven! Deze reis laat u kennis maken met het geliefde en schitterende Toscaanse landschap vol met heuvels, wijngaarden, olijfbomen en cipressen. De romantische route voert langs het sfeervolle stadje Lucca, het ruige Maremma in zuid Toscane en het wereldberoemde Chianti gebied. Laat u in 9 dagen verrassen door het boeiende Toscane!

• Lucca;
is de enige Toscaanse stad die nog geheel door stadsmuren omgeven is. De oude stadskern van Lucca is nog volledig intact en biedt diverse bezienswaardigheden. Piazza San Michele is het middelpunt van het stadsleven met het stadhuis Palazzo Pretorio en de kerk San Michele in Foro.

• de Maremma;
deze streek ligt in het zuiden van Toscane en wordt gekenmerkt door de prachtige, enigzins ruige natuur en mooie kust. Sinds 1975 is het Parco Naturale della Maremma een beschermd gebied. De bijzondere pijnbomen met de horizontale top bepalen het beeld. De kuststrook is het meest ongerept tussen de kleine havenstad van Talamone en de Ombrone monding. De streek is goed te verkennen met de fiets, kano of te voet!

• Chianti gebied;
het gebied tussen Florence en Siena en het symbool van de Toscaanse landbouwcultuur. Naast bossen en rijen cipressen groeien druiven, olijfbomen en groenten volop. Het is een gebied van glooiende heuvels en van op heuveltoppen gelegen boerderijen en villa's, burchten, abdijen en afgebroken torens en charmante dorpen met mooie pleintjes. Het wereldberoemde gebied produceert een van de beroemdste wijnen van Italië: de Chianti Classico.

Tip: verleng deze reis met een paar nachten in een hotel op Elba of zie ons overzicht voor een andere Italië rondreis