rondreis UmbriŽ- het groene hart van ItaliŽ

8-daagse autorondreis

Met deze rondreis door Umbrië maakt u kennis met de groene natuur van deze regio: een adembenemend landschap met zacht glooiende heuvels, rotswanden en plateaus, rivieren, meren en watervallen. Het is een zeer gevarieerde regio met bekende en onbekende plekjes van natuur en cultuur. De meestal middeleeuwse dorpen en steden liggen verscholen tussen de hellingen of zijn bovenop de heuvels gelegen. U overnacht in bijzondere accommodaties: een mooi gelegen agriturismo, een eeuwenoud klooster en in een voormalig paleis. Deze sfeervolle onderkomens bieden u de gelegenheid om alle indrukken in u op te nemen en te genieten van de rust onder genot van heerlijke streekgerechten en mooie wijnen die Umbrië te bieden heeft.

De hoogtepunten van deze Umbrië rondreis zijn:

• Noord-Umbrië; Città di Castello is de noordelijkste stad van Umbrië en is omsloten door een stadsmuur. Naast de kerken, torens en paleizen heeft deze stad vooral veel musea. Het gebied staat bekend om de truffels die men er in het najaar vindt. Verder kunt u de middeleeuwse stadjes Montone, Gubbio en Umbertide bezichtigen.

• Zuid-Umbrië; de zuidelijkste provincie van Umbrië kent veel natuurschoon. Narni en Terni zijn typische Umbrische stadjes met veel bezienswaardigheden. Bezoek de grootste waterval in Italië: Cascate delle Marmore, die zich neerstort in de rivier ‘Nera'. De Romeinse stad Carsulae geldt als het belangrijkste archeologische centrum van Umbrië wat betreft de Romeinse tijd.

• Midden-Umbrië; ‘het balkon van Umbrië', zo wordt de plaats Montefalco genoemd, gelegen op een heuvel en omringd met wijngaarden. Hier wordt al sinds de middeleeuwen de rode Montefalco wijn gemaakt van de sagrantino druif. Ontdek in het midden van Umbrië de hoofdstad Perugia, flaneer door het mooie dorp Spoleto en bezichtig één van de best bewaarde middeleeuwse stadjes Spello. Een bezoek aan de wereldberoemde pelgrimsstad Assisi mag niet ontbreken.