Uw rondreis

dag 1 t/m 4 Città di Castello Ė 1450 km vanaf Utrecht

Umbrië, ook wel ‘het groene hart van Italië' genoemd, is de kleinste regio die veel van zijn oorspronkelijke charmes heeft bewaard. De rondreis Umbrië begint met 3 nachten in een prachtig gelegen agriturismo in de heuvels bij Città di Castello. Dit verblijf heeft alle facetten in zich voor een heerlijke vakantie in Italië: de gastvrijheid, het lekkere eten, het prachtige groene heuvellandschap en een prima uitgangspunt om het noorden van Umbrië te ontdekken. Umbrië is zeer gevarieerd met bekende en onbekende plekjes van natuur en cultuur. De meestal middeleeuwse dorpen en steden liggen verscholen tussen de hellingen of zijn bovenop de heuvels gelegen. Het historische stadje Città di Castello, aan de oever van de rivier Tiber, is rijk aan kunst en geschiedenis. Montone is een klein middeleeuws dorpje en behoort tot de "Borghi più belli d'Italia" oftewel één van de mooiste dorpen in Italië. Gubbio is één van de oudste steden in Umbrië. De kerken, paleizen en huizen zijn allemaal opgetrokken uit het gele kalksteen afkomstig van de Monte Ingino.

dag 4 t/m 6 Ferentillo - 120 km vanaf Città di Castello

De reis gaat door naar het zuiden van Umbrië met een heel bijzonder verblijf in een klooster uit de 8e eeuw. Het is gelegen te midden van de onbekende groene heuvels in het Nationale park van de Nera rivier. Rondom het klooster zijn routes per mountainbike uitgezet door de bossen en heuvels. Ook kunt u lange wandelingen maken langs de aangegeven wandelpaden. Ferentillo is een schilderachtig stadje aan de rivier Nera. Vlakbij ligt de hoogste waterval van Italië: 'Cascata delle Marmore', een spectaculair natuurverschijnsel. Piediluco is een klein vriendelijk dorpje aan de oevers van het Piediluco meer. Narni is een typisch Umbrisch stadje, gebouwd op een heuvel met een prachtig uitzicht over de rivier de Nera. De Romeinse stad Carsulae is de plaats die geldt als het belangrijkste archeologische centrum van Umbrië wat betreft de Romeinse tijd. 

dag 6 t/m 8 Montefalco - 45 km vanaf Ferentillo

Het laatste verblijf ligt op het centrale plein van Montefalco en is een klein en stijlvol hotel. Bij een van de plaatselijke wijnboeren kunt u de wijn uit deze streek proeven, de beroemde Sagrantino di Montefalco. Een aanrader voor de wijnliefhebber is de "Strada del Sagrantino", de wijnroute door Umbrië. Foligno, op 10km, is een van de drie grootste steden in Umbrië en de charmante binnenstad is zeker de moeite waard. Spello heeft veel interessante bezienswaardigheden en het uitzicht over de stad is schitterend. Spoleto is een gezellig stadje en een van de mooiste in Umbrië met veel historische gebouwen en het bijzondere bouwwerk "Ponte delle Torri" (de brug met de torens). Assisi, de stad van de heilige Franciscus trekt veel bezoekers naar de indrukwekkende Sint Franciscus basiliek, die hoog boven heel Assisi uittorent. Langs de Via San Francesco met kleine toeristenwinkeltjes loop je naar het Piazza del Comune waar je oog meteen valt op de zuilengalerij van de 'Tempel van Minerva'. 

Uw vervoer

Deze rondreis is op basis van eigen vervoer.

Voor prijzen en informatie over vluchten en autohuur klik
hier.