fly drive Sardinië - van noord naar zuid

11-daagse fly-drive

Deze fly-drive laat u kennis maken met het échte Sardinië: de wonderschone kustlijn en een ruig binnenland met ongerepte natuur. Een bijzonder eiland om te genieten van de zon, de zuivere lucht, de witte zandstranden, het azuurblauwe water, het groen van de bergen, rustieke baaien, steile kliffen, geuren van wilde bloemen en de typische Sardijnse struik ‘Mirto'.
De reis begint in het westen bij Alghero en gaat via het noorden langs de oostkust naar het zuiden waar de reis eindigt. Het verblijf is een combinatie van goed verzorgde hotels, een bed and breakfast en een agriturismo die zorgen voor ontspanning tijdens deze indrukwekkende fly-drive langs een groot gedeelte van de kust van Sardinië.

De hoogtepunten van deze reis zijn:

• Alghero;
een Middeleeuwse stad met stadsmuren en torens die indrukwekkende getuigen zijn uit de periode van het Spaanse bewind. In het historisch centrum, met typisch Italiaanse smalle straten met keien, zijn interessante bezienswaardigheden, veel restaurants en cafés en een gezellige haven en boulevard met prachtig uitzicht over de Middellandse zee.

• Capo Testa;
is een spectaculair klein schiereiland op 5 kilometer ten westen van Santa Terese Gallura. Dit is de meest noordelijke punt van Sardinië. Capo Testa staat bekend om zijn vreemde rotsformaties die gevormd zijn door de wind en de golven van de zee. Er zijn piepkleine baaitjes en op de punt van de kaap staat de voormalige vuurtoren.

• Ogliastra
; deze provincie is de dunst bevolkte van Sardinië. Het heeft een spectaculaire kustlijn met witte zandstranden en een kristalheldere zee afgewisseld met ruige rotspartijen. Bezienswaardig is het Nationaal Park Gennargentu en de vele ‘nuraghe' die rondom Bari Sardo te vinden zijn. Cala Goloritzé, uitgeroepen tot nationaal monument, is een van de mooiste baaien in de Middellandse Zee

• ‘Costa del Sud'; is een bijzondere kuststrook met lange witte stranden, rotsen, kliffen en kleine baaien. Capo Malfatano is kenmerkend voor de ‘Golf van Teulada' en de Spaanse Toren biedt een adembenemend uitzicht. Baia di Chia, Spartivento, Su Giudeu, Cala Cipolla en Spiaggia di Tuerredda zijn de prachtige lange zandstranden op de zuidpunt van het eiland.

Bekijk ook eens één van onze andere Sardinie fly drive