Uw rondreis

Dag 1 t/m 3 Piana degli Albanesi – 65 km vanaf luchthaven Palermo

De reis begint met een verblijf op 35 km ten zuiden van Palermo, waar het plateau van Piana degli Albanesi ligt. Deze vallei met een stuwmeer wordt omringd door vier bergen en samen met het groen van het natuurgebied Serre Pizzuta maakt dit een schilderachtige locatie. In deze ongerepte natuur ligt het landbouwbedrijf waar u 3 nachten verblijft. Geniet van het prachtige uitzicht, een duik in het zwembad en verrukkelijke gerechten bereid met ingrediënten van eigen land in het restaurant. In de directe omgeving kan er gewandeld en gefietst worden en zijn er diverse sfeervolle dorpjes te verkennen. In Monreale, op 33 km, staat het belangrijkste bouwwerk van de Noormannen op Sicilië nl. de Dom Santa Maria la Nuova uit de 12e eeuw. In Palermo, de hoofdstad van Sicilië, zijn veel zijn prachtige paleizen, kerken, musea en monumenten te bezichtigen. Beroemd is ‘Cappella Palatina' vanwege zijn overweldigende mozaïeken. De tempel van Segesta is een Grieks heiligdom in Dorische stijl die nooit afgebouwd is.

dag 3 t/m 5 Sant'Angelo Muxaro - 105 km vanaf vorige locatie

Bij de volgende accommodatie ervaart u de unieke sfeer van het binnenland van het eiland. De agriturismo is omgeven door de rust en stilte van het platteland. Rondom liggen de wijngaarden waar diverse druivensoorten groeien en waar de eigenaren de heerlijkste eigen wijnen van produceren! Samen met de verse ingrediënten van het land geniet u hier volop van typische Siciliaanse gerechten. Ook een duik in het zwembad behoort tot de mogelijkheden. Wandel door het karakteristieke dorp Sant'Angelo Muxaro waar u kunt zien en beleven hoe de inwoners hier de geschiedenis, gewoonten, tradities en gebruiken in ere houden. Bezienswaardig is de prehistorische necropool op de zuidelijke helling van Sant'Angelo Muxaro waar halfronde graven, ‘tholos' genaamd, in de rotsen zijn uitgehouwen. Op 30 kilometer ligt Agrigento, in 581 v. Chr. gesticht door de Grieken, met interessante gotische en barokke gebouwen. Het intrigerende restant van tempels en heiligdommen stamt uit de bloeitijd van deze Griekse stad, de wereldberoemde "Valle dei Templi". Deze ruïnes zijn één van de indrukwekkendste overblijfselen uit de Oudheid in Zuid-Italië.

dag 5 t/m 8 Scopello - 155 km vanaf vorige locatie

De rondreis gaat verder naar het noordwesten van Sicilië. U verblijft 3 nachten in Scopello, een schilderachtig vissersdorpje met bijzondere rotsen in de zee : de "Faraglioni". Langs deze kust ligt het natuurreservaat Zingaro, met ca. 650 soorten flora en diverse wandelroutes.
Een bezoek waard is Erice, een middeleeuwse stad op een heuvel, met een geweldig uitzicht op Trapani, de zoutpannen en de Tyrrheense zee met de Egadische eilanden. In dit gebied loopt de "Strada del Vino Erice DOC", een wijnroute langs belangrijke wijnhuizen waar u de voortreffelijke Erice DOC wijnen kunt proeven.
San Vito Lo Capo - één van de beroemdste badplaatsen van Sicilië - ligt op 43 km afstand. Hier treft u een breed zandstrand en een heldere zee. 
Vanaf Scopello is het 54 km naar de luchthaven van Palermo, waar u de huurauto inlevert en de terugvlucht naar Nederland neemt.

Uw vervoer

• incl. retourvlucht naar Palermo. U kunt kiezen uit vertrek vanaf Amsterdam of Brussel
- het is ook mogelijk om deze reis exclusief vluchten te reserveren.

• autohuur Sunny Cars cat. YB (Fiat Panda), ophalen en inleveren op de luchthaven Palermo
- het is ook mogelijk om een hogere categorie auto te reserveren.

Voor prijzen en informatie over vluchten en autohuur klik hier.