fly-drive Sicilië - het woeste westen

8-daagse fly-drive

Sicilië is een waar paradijs voor iedere vakantieganger: het ‘eiland van het licht' vanwege de vele zonuren, het unieke landschap, de rijke historische cultuur en de heerlijke Siciliaanse keuken. Deze ingrediënten maken deel uit van deze fly-drive naar het westen van Sicilië, waarbij u in drie kleinschalige accommodaties verblijft. In korte tijd kunt u een goede en onvergetelijke indruk van het aangename en veelzijdige Sicilië krijgen.

De hoogtepunten van deze fly-drive Sicilië zijn:

• Monreale; hoogtepunt is de Dom Santa Maria la Nuova uit de 12e eeuw en is het belangrijkste bouwwerk van de Noormannen op Sicilië. De Dom laat een mengeling zien van Arabische, Byzantijnse en Normandische stijlen. Met goud ingelegde mozaïeken bedekken elke muur, elk gewelf en elke nis. Monreale staat ook bekend vanwege de meest indrukwekkende kloostergang in Italië die tot het voormalig benedictijner klooster behoort.

• Vallei van de Tempels;
één van de meest bekende bezienswaardigheden van Sicilië. Het is een indrukwekkende reis in de tijd naar de Oudheid. Hier liggen een reeks Griekse religieuze ruïnes bij elkaar op een lichtglooiende bergkam. De Concordia tempel, uit de 5e eeuw v. Chr., is het best bewaard gebleven. De Dioscuri tempel is het symbool van de vallei en van Agrigento en het meest gefotografeerde monument van Sicilië.

• Scopello en westkust Sicilië; Het charmante vissersdorpje Scopello ligt op de route van Palermo naar San Vito lo Capo. Het is gebouwd rond een 16e-eeuwse “Baglio”, op de plek van een voormalig Moors gehucht. De rotsachtige kustlijn bij Scopello is schitterend met haar kristalheldere turqoise zeewater, mooie baaien en kliffen. En met haar grote biodiversiteit wordt deze regio als één van de mooiste van Italië beschouwd. Je kunt in Scopello de heerlijke lokale specialiteit “pani cunzatu” eten ; brood met ansjovis, kruiden, tomaten, kaas en olie. Een wandeling maken door het kleurrijke landschap naar de Faraglioni en de oude tonnara van Scopello is zeer de moeite waard.  Het ruige natuurreservaat "lo Zingaro " strekt zich uit langs de kust tussen Castellammare del Golfo en San Vito Lo Capo en heeft zo'n 650 verschillende soorten flora en diverse wandelroutes. Zie hier ook onze 15 daagse fly-drive Sicilie