Uw rondreis

dag 1 t/m 4 - Florence - 1335 km vanaf Utrecht

U verblijft 3 nachten in de B&B La Paggeria ca. 9 km buiten Florence. Op loopafstand van de accommodatie is een busverbinding die u in 20 minuten naar het historisch centrum brengt.
Florence, aan de rivier de Arno, is een schitterende stad die zich perfect leent voor een korte of lange stedentrip. Onder het bewind van de invloedrijke familie De Medici werd Florence de belangrijkste renaissancestad ter wereld. Het museum Uffizi met de werken van Botticelli, de Galleria dell'Accademia met de David, het Palazzo Vecchio en de Ponte Vecchio behoren tot de absolute hoogtepunten van de stad.  Maar afgezien van alle kunstschatten en schitterende paleizen zijn er in de stad ook grote en bekende winkelketens, afgewisseld met unieke winkeltjes die alleen in Florence te vinden zijn.  Kunst en antiek in de Via Maggio en de straatjes eromheen.  Rondom de levendige markt “Mercato di San Lorenzo” zijn vele marktkramen met lederen tassen en jassen te vinden.

dag 4 t/m 6 - Castellina in Chianti - 63 km vanaf vorige locatie

Vanaf Florence reist u naar het bekendste wijngebied van Toscane, de Chianti streek. U verblijft 2 nachten in het gehucht Fonterutoli - op ca. 5 km van Castellina in Chianti. Het dorpje, ooit gesticht door de markiezen familie Mazzei, ligt te midden van de wijnvelden en olijfbomen. Al eeuwenlang houdt men zich hier bezig met één van de meest prestigieuze Chianti Classico - de wijn van Castello di Fonterutoli. Een rondleiding en bezoek aan de "Cantina di vino " aan de wijnkelders van Fonterutoli laat u kennismaken met het wijnproces en het vakmanschap van de Mazzei familie. In minder dan een half uur rijden bent u in de mooie stad Siena of in één van de schilderachtige Chianti dorpjes Greve in Chianti, Radda in Chianti, of Gaiole in Chianti. Een tocht door het glooiende landschap met de typische Toscaanse cipressen en de wijnvelden doet u wellicht begrijpen waarom dit één van de meeste geliefde regio's is bij professionele fotografen en filmmakers.

dag 6 t/m 9 - Massa Maritima - 94 km vanaf vorige locatie

Uw reis gaat verder naar het zuiden van Toscane, naar de mooie Maremma regio. Hier verblijft u 3 nachten op het landgoed Tenuta Il Sassone. De agriturismo is omgeven door wijnvelden en vanaf het terras panoramische vergezichten ... hier zal het u aan niets ontbreken. In de omgeving zijn vele interessante dorpjes te bezoeken, zoals het oude mijnstadje Massa Marittima, het pittoreske  Montalcino of de schitterende kust met mooie stranden. Indien u van wandelen houdt kunt u hier uw hart ophalen, niet alleen bij de tenuta Sassone zelf maar ook in het natuurpark Parco Regionale della Maremma. Veel te doen, te zien en te proeven in drie dagen ! 

dag 9 t/m 12 - Lucca - 137 km vanaf vorige locatie

Voor de laatste 3 nachten reist u weer noordwaarts, richting Lucca. Een bijzonder verblijf in het imposante herenhuis Relais d'Ussero. De rijke geschiedenis is hier zichtbaar èn voelbaar in de klassieke meubelstukken en de prachtige fresco's aan het plafond. De ligging is precies tussen Lucca en Pisa; beide op ca. 15 minuten rijden te bereiken. Het rustige plaatsje San Giuliano Terme ligt op 3 km afstand waar een bezoek aan één van de thermale baden niet mag ontbreken. De kust van Pisa en Viareggio is slechts een half uurtje rijden. Een schitterende en veelzijdige locatie om uw reis af te sluiten. 

Uw vervoer

Deze rondreis is op basis van eigen vervoer