rondreis door vijf regio's van Noord ItaliŽ - Aosta, Piemonte, Emilia Romagna, Veneto en Friuli

15-daagse autorondreis

Valle d'Aosta en Piemonte bestaan voornamelijk uit landelijke gebieden. In het noorden de Alpen met skigebieden als Courmayeur en het ongerepte Parco Nazionale del Gran Paradiso. In het zuiden liggen de met wijngaarden bedekte heuvels rond Barolo en schijnbaar eindeloze akkers met rijst en graan. Emilia Romagna met haar talloze kunststeden, de Veneto met het magische Venetië, de stad met zijn "straten van water". De renaissancepaleizen ontworpen door de grote Andrea Palladio. En de pittoreske mooie oude stadjes van de Friuli. 

 De hoogtepunten van de reis zijn:

• Valle d'Aosta; is een betoverende vallei en rijk aan interessante historische dorpen, traditionele architectuur, eeuwenoude tradities, talrijke kastelen en burchten.
Aosta is de hoofdstad van de regio en bevindt zich tussen de hoogste bergen van Europa: de Mont Blanc, de Matterhorn, de Monte Rosa en de Gran Paradiso.


• Piemonte; is de grootste wijnstreek van Italië. Hier proeft u de beroemde wijnen zoals de Barolo, Barbaresco en de Barbera d'Asti. Truffels, risotto, Castelmagno kaas en hazelnoten zijn de culinaire producten van deze regio. Naast goede wijnen en heerlijk eten is het heuvelachtige landschap vol wijngaarden en authentieke dorpjes. De kunststad Turijn, Torino, is een bruisende stad met grandioze barokke gebouwen en indrukwekkende musea.

• Emilia-Romagna; is het hart van Midden-Italië, een brede strook land met zowel glooiende heuvels als de uitgestrekte vlakte van de Po. Ook is het dè regio voor de kunstliefhebber vanwege de talloze kunststeden zoals Bologna, Ferrara, Ravenna en Parma. Bologna is rijk aan kerken en torens en heeft veel authentieke architectuur in het middeleeuwse stadshart. Met zijn rijke landbouwgrond, historische steden en bloeiende industrie is het één van de welvarendste gebieden van Italië.


• Veneto; is een bijzonder gevarieerd gebied, de eentonige vlakte wordt ruimschoots gecompenseerd door de spectaculaire Dolomieten, het Gardameer en de golvende Colli Euganei. Ook de schitterende oude kunststeden zoals Verona, Vicenza en Padua liggen in deze noordelijke regio. En wijnmakers uit heel Italië leren het vak op de befaamde wijnschool van Conegliano, dat midden in het gebied van de Prosecco ligt.


• Friuli; ligt in het uiterste noordoosten van Italië, grenzend aan Oostenrijk en Slovenië en wordt in het zuiden begrensd door de Adriatische Zee. Het landschap wordt gekenmerkt door schitterende berggebieden, valleien, rivieren, glooiende heuvels, pijnboombossen, stranden en lagunes. Bekend vanwege de beroemde San Daniele rauwe ham, de zeer goede witte wijnen, Montasio kaas en polenta. Ook de rode wijnen als de Refosco en de Schioppettino laten zich niet onbetuigd.
Vanuit de landelijk gelegen accommodaties ontdekt u de typerende kenmerken van deze vijf regio's in Italië..