Uw rondreis

dag 1 t/m 3 Garbagna – 1130 km vanaf Utrecht

De eerste accommodatie van deze rondreis door Piemonte ligt bij Garbagna, een dorp van middeleeuwse oorsprong en op 21 kilometer ten zuiden van Tortona. In het hart van de ‘Val Grue' ligt de agriturismo waar gasten welkom worden geheten door de hartelijke familie Semino. Er zijn 6 kamers, in de tuin is een goed onderhouden zwembad en het restaurant serveert voortreffelijke lokale gerechten. De rustige en groene omgeving leent zich uitstekend voor prachtige wandel- en fietstochten.
Een bezoek waard is Volpedo dat tot de "Borghi più belli d'Italia" behoort, oftewel één van de mooiste dorpen in Italië. Libarna is een van de belangrijkste archeologische plaatsen in Piemonte. Het was ooit een bloeiende Romeinse stad en de ruïnes van het amfitheater en een aantal huizen zijn te bezichtigen. De wijngaarden ten zuiden van Tortona zijn aangeplant met de lokale Timorasso druif en de interessante wijn Timorasso DOC wordt omschreven als een witte wijn met het karakter van een rode wijn. Winkelen kan in Serravalle Scrivia met de grootste outletstore van Europa.

dag 3 t/m 5 Saluzzo - 170 km vanaf Garbagna

De volgende bestemming ligt niet ver van het centrum van Saluzzo. Het wordt omgeven door het groen van de weilanden en door de Monviso bergketen, die boven alle andere nabijgelegen bergen uittorent. Het hotel straalt de sfeer uit van een groot, elegant buitenverblijf en is een subtiele mix van het heden en het verleden. Saluzzo ligt aan het begin van het dal van de rivier de Po en is een prachtige stad gebouwd tegen een helling. Het Castello di Racconigi, tot 1946 de voormalige zomerresidentie van de Italiaanse Koninklijke familie Savoia ligt in de buurt van Saluzzo. Evenals de abdij van Staffarda en de burcht van Manta met de fresco "Fontana della Giovinezza", beiden nog uit de middeleeuwen bewaard gebleven en zeker een bezoek waard. Interessante dagtrip: op zoek naar de oorsprong van de rivier de Po aan de voet van de Monviso.

dag 5 t/m 8 Moncalvo – 100 km vanaf Saluzzo

U eindigt de rondreis Piemonte met een verblijf in een agriturismo bij Moncalvo, 20 kilometer ten noorden van Asti. De agriturismo is gelegen tussen twee schilderachtige valleien met prachtig uitzicht over de heuvels van Monferrato. Het is omgeven door hazelnootbomen en wijngaarden, typerend voor deze streek. Monferrato is een belangrijke wijnstreek in Italië en een waar paradijs op culinair gebied. Tussen de groene glooiende heuvels en wijngaarden liggen prachtige steden vol geschiedenis. Asti is de stad van de 100 torens en heeft een bijna 1000 jaar oude Duomo. De bijzondere en beroemde rode wijn, de Barbera d'Asti komt hier vandaan, er zijn veel "cantine" waar u deze heerlijke wijn kunt proeven. Casale Monferrato is zeker een bezoek waard, het centrum behoort tot de meest monumentale van Piemonte. Op 70 km afstand ligt Turijn, de hoofdstad van Piemonte. Een stad met zeer veel bezienswaardigheden, zoals de Mole Antonelliana, maar ook een stad met veel winkels en prachtige historische cafés.

Uw vervoer

Deze rondreis is op basis van eigen vervoer.

Voor prijzen en informatie over vluchten en autohuur klik hier.