rondreis SardiniŽ - puur genieten

11-daagse rondreis

Deze rondreis laat u kennis maken met het échte Sardinië: de wonderschone kustlijn en een ruig binnenland met ongerepte natuur. Een bijzonder eiland om te genieten van de zon, de zuivere lucht, de witte zandstranden, het azuurblauwe water, het groen van de bergen, rustieke baaien, steile kliffen, geuren van wilde bloemen en de typische Sardijnse struik ‘Mirto'.
Het verblijf is een combinatie van goed verzorgde hotels, een bed and breakfast en een agriturismo die zorgen voor ontspanning tijdens deze indrukwekkende rondreis langs een groot gedeelte van de kust van Sardinië.
 
• Capo Testa; is een spectaculair klein schiereiland op 5 kilometer ten westen van Santa Terese Gallura. Dit is de meest noordelijke punt van Sardinië. Capo Testa staat bekend om zijn vreemde rotsformaties die gevormd zijn door de wind en de golven van de zee. Er zijn piepkleine baaitjes en op de punt van de kaap staat de voormalige vuurtoren.

• Macomer; in het gebied rond Macomer zijn de meeste ‘nuraghi' van Sardinië te vinden, het zijn verdedigingstorens uit de bronstijd. Nuraghe Santa Barbara is indrukwekkend, Necropolis di Filigosa zijn een aantal graven met een lange toegang en het bijzondere Tamuli bestaat uit nuraghe met hutten, drie reuzengraven en zes prehistorische menhirs.


• Ogliastra;
deze provincie is de dunst bevolkte van Sardinië. Het heeft een spectaculaire kustlijn met witte zandstranden en een kristalheldere zee afgewisseld met ruige rotspartijen. Bezienswaardig is het Nationaal Park Gennargentu en de vele ‘nuraghe' die rondom Bari Sardo te vinden zijn. Cala Goloritzé, uitgeroepen tot nationaal monument, is een van de mooiste baaien in de Middellandse Zee

• Golf van Orosei; is een baai die zich uitstrekt over een 30 kilometer lange inkeping aan de oostkust van Sardinië. In de golf van Orosei valt het Supramonte bergmassief zeer steil neer in het turquoise blauwe water. Hier zijn mooie gevormde baaien, die alleen per boot of te voet bereikt kunnen worden. Veel droomstranden maken dit een populaire vakantie bestemming.  

 Bekijk ook eens één van onze andere Sardinie rondreizen