reis SiciliŽ - ontdek het oosten

8-daagse rondreis

Met deze reis bezoekt u enkele bijzondere plekken in Oost-Sicilië, de steden en bezienswaardigheden behoren tot de hoogtepunten die men op Sicilië gezien moet hebben! U verblijft in goed verzorgde accommodaties en deze zijn qua ligging ideaal om van daaruit al dit moois te ontdekken. Een bijzondere rondreis op Sicilië waarbij u veel indrukken opdoet en geniet van de Siciliaanse zon, culinaire streek gerechten, cultuur en natuur. Een reis waar u nog lang aan terug zal denken!

• Taormina; ook wel de ‘parel van Sicilië' genoemd. Taormina, een stad om gezien te hebben waarbij vele beroemdheden u al zijn voor gegaan. Gelegen op een berghelling, met diverse bezienswaardigheden, een gezellig stadscentrum met restaurants, winkels, cafés en altijd de met sneeuw bedekte vulkaan Etna op de achtergrond.

• Piazza Armerina; deze stad ligt in het glooiende heuvellandschap en is vooral bekend door de Villa Romana del Casale, enkele kilometers verderop. Deze ruïnes, van de wegens de vloermozaïeken wereldberoemde villa uit de late oudheid, geven een indrukwekkend beeld van deftig Romeins wonen. Het is de rijkste, grootste en meest complexe verzameling van laat-Romeinse mozaïeken in de wereld. Villa Romana del Casale staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

• Siracusa; dit was de mooiste en rijkste stad van de oude Griekse wereld op Sicilië. De stad was ooit de op één na belangrijkste stad van Groot Griekenland, alleen Athene was belangrijker. Syracuse bestond uit het schiereiland Ortygia, waar de Grieken hun eerste nederzetting stichtten, de wijk Tyche, waar nu het Parco Archeologico is, en de wijk Neapolis, waar de Grieken al hun tempels en theaters bouwden. Nu is het een sfeervolle binnenstad met middeleeuwse straten en mooie barokke bezienswaardigheden.

• "Val di Noto";
het gebied "Val di Noto" ligt in het zuidoosten van Sicilië en werd in 2002 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Dit bijzondere gebied omvat acht steden die na de aardbeving in 1693 herbouwd werden in Siciliaanse barokstijl, waaronder Ragusa, Catania, Caltagirone, Noto, Modica en Scicli

 
Zie ook onze 15 daagse Sicilie rondreis.