reizen op SiciliŽ - van oost naar west

10-daagse rondreis

Reizen op Sicilië is een indrukwekkende tour in de tijd naar de Oudheid. U komt onder meer langs tempels, theaters en ruïnes. In de tweede helft van de 8e eeuw v. Chr. kwamen de eerste Grieken op zoek naar nieuw land op Sicilië en al snel heersten zij over de hele kustlijn en stichtten belangrijke steden. 
 
• Siracusa; dit was de mooiste en rijkste stad van de oude Griekse wereld. Het oudste deel van de stad heet Ortigia en is het eiland waarop de stad in 734 v. Chr. werd gesticht. Nu is het een sfeervolle binnenstad met middeleeuwse straten en mooie barokke bezienswaardigheden. In Siracusa is een archeologisch park met overblijfselen uit de Oudheid.

• Piazza Armerina; deze stad ligt in het glooiende heuvellandschap en is vooral bekend door de Villa Romana del Casale. Deze ruïnes, van de wegens de vloermozaïeken wereldberoemde villa uit de late oudheid, geven een indrukwekkend beeld van deftig Romeins wonen. Het is de rijkste, grootste en meest complexe verzameling van laat-Romeinse mozaïeken in de wereld. Villa Romana del Casale staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

• Noord - West Sicilië;
de tempelzuilen van Segesta vormen een bijzonder bouwwerk, een Grieks heiligdom in Dorische stijl. Monreale is vooral bekend vanwege haar 12e eeuwse Dom. Mozaïeken bedekken het grootste deel van het interieur van de kerk en zijn over de hele wereld bekend. Palermo, niet typisch Italiaans, maar met een unieke mix van verschillende culturen is de moeite waard om te bezoeken. Vlakbij het gezellige plaatsje Scopello bevindt zich het natuurreservaat Lo Zingaro met  adembenemend uitzicht op zee en diverse baaitjes met verborgen stranden.

Zie hier ook een van onze andere Sicilie rondreizen