rondreis SiciliŽ - van het westen naar het oosten

8-daagse rondreis

Sicilië is een waar paradijs voor iedere vakantieganger: het ‘eiland van het licht' vanwege de vele zonuren, het unieke landschap, de rijke historische cultuur en de heerlijke Siciliaanse keuken. Deze ingrediënten maken deel uit van deze rondreis van het westen naar het oosten van Sicilië, waarbij u in drie kleinschalige accommodaties verblijft.


• Segesta en westkust Sicilië;
de tempelzuilen van Segesta vormen een bijzonder mooi en interessant bouwwerk. De tempel is een Grieks heiligdom in Dorische stijl dat nooit afgebouwd is, de bouw werd rond 425 v. Chr. door de Elymiërs begonnen en ligt net buiten de oude stad van Segesta. Het charmante vissersdorpje Scopello is schitterend met haar kristalheldere turqoise zeewater, mooie baaien en kliffen. Je kunt in Scopello de heerlijke lokale specialiteit "pani cunzatu" eten ; brood met ansjovis, kruiden, tomaten, kaas en olie. Een wandeling maken door het kleurrijke landschap naar de Faraglioni en de oude tonnara van Scopello is zeer de moeite waard. Het ruige natuurreservaat "lo Zingaro " strekt zich uit langs de kust tussen Castellammare del Golfo en San Vito Lo Capo en heeft zo'n 650 verschillende soorten flora en diverse wandelroutes.


• Vallei van de Tempels; één van de meest bekende bezienswaardigheden van Sicilië. Het is een indrukwekkende reis in de tijd naar de Oudheid. Hier liggen een reeks Griekse religieuze ruïnes bij elkaar op een lichtglooiende bergkam. De Concordia tempel, uit de 5e eeuw v. Chr., is het best bewaard gebleven. De Dioscuri tempel is het symbool van de vallei en van Agrigento en het meest gefotografeerde monument van Sicilië.

• Siracusa; dit was de mooiste en rijkste stad van de oude Griekse wereld op Sicilië. De stad was ooit de op één na belangrijkste stad van Groot Griekenland, alleen Athene was belangrijker. Syracuse bestond uit het schiereiland Ortygia, waar de Grieken hun eerste nederzetting stichtten, de wijk Tyche, waar nu het Parco Archeologico is, en de wijk Neapolis, waar de Grieken al hun tempels en theaters bouwden. Nu is het een sfeervolle binnenstad met middeleeuwse straten en mooie barokke bezienswaardigheden.

• "Val di Noto"; het gebied "Val di Noto" ligt in het zuidoosten van Sicilië en werd in 2002 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Dit bijzondere gebied omvat acht steden die na de aardbeving in 1693 herbouwd werden in Siciliaanse barokstijl.


   Zie hier ook onze 15 daagse rondreis Sicilie