rondreis Toscane en Elba

15-daagse autorondreis

Deze rondreis gaat door de bekendste regio van Italië en met het verblijf op vijf verschillende locaties zult u Toscane leren kennen als de beste! Toscane is heel divers en hierbij krijgt u de mogelijkheid om veel indrukken op te doen van deze veelzijdige regio. De overnachtingen zijn in goed verzorgde accommodaties, van bed and breakfast tot hotel, allemaal in typisch Toscaanse stijl ingericht en op bijzondere locaties. Ze zijn een moment van ontspanning en rust tijdens deze fascinerende reis vol onvergetelijke indrukken.

De hoogtepunten van de reis zijn:

• Chianti gebied;
het gebied tussen Florence en Siena en het symbool van de Toscaanse landbouwcultuur. Naast bossen en rijen cipressen groeien druiven, olijfbomen en groenten volop. Het is een gebied van glooiende heuvels en van op heuveltoppen gelegen boerderijen en villa's, burchten, abdijen en afgebroken torens en charmante dorpen met mooie pleintjes. Het wereldberoemde gebied produceert een van de beroemdste wijnen van Italië: de Chianti Classico.

• Monte Amiata;
het natuurreservaat ‘Parco Faunistico del Monte Amiata' ligt tussen de Monte Amiata en de Monte Labbro. Het park zorgt voor de bescherming en het behoud van een aantal diersoorten en planten uit de Apennijnen. Het park is verdeeld in een reeks van paden en natuurpaden en tijdens een wandeling, met of zonder gids, is het mogelijk om de volgende dieren te zien: herten, gemzen, reeën, moeflons, aasgieren, wilde zwijnen, vossen, dassen en de Apennijnse wolf.

• Maremma; een fascinerende streek in het zuidwesten van Toscane. Het is een van de dunst bevolkte en een van de rijkste agrarische gebieden in Italië. Het is zich sterk aan het ontwikkelen tot een van de beste wijngebieden van Toscane. Met name de ligging vlakbij zee, de mineralen in de bodem en het echte Mediterrane klimaat zorgen voor optimale condities. De Maremma heeft veel te bieden: zee, natuur, cultuur, vele mooie dorpen, lekker eten en goede wijnen.

• Elba;
het grootste eiland van Toscane in de Tyrrheense Zee. Baaien met zandstranden, rotspartijen en een diepblauwe zee. Kleine middeleeuwse dorpjes met markten en wandelboulevards langs zee. Gezellige jachthavens, mooie natuur en interessante overblijfselen van Napoleon, die op het eiland gewoond heeft. Elba leeft van toerisme en wijnbouw en is bovendien vindplaats van veel edelstenen en mineralen.

• Omgeving Lucca;
het gebied kenmerkt zich door bossen, watervalletjes en beekjes. Pittoreske dorpjes, kerkjes, olijfbomen en wijngaarden zorgen voor afwisseling in de uitzonderlijk mooie natuur. Lucca is de enige Toscaanse stad die nog geheel door stadsmuren omgeven is. Het is een levendige plaats met veel winkels en goede restaurants.

Zie ook onze andere - autorondreis Toscane