rondreis Toscane en Elba

15-daagse autorondreis

Deze rondreis gaat door de bekendste regio van Italië en met het verblijf op vijf verschillende locaties zult u Toscane leren kennen als de beste! Toscane is heel divers en hierbij krijgt u de mogelijkheid om veel indrukken op te doen van deze veelzijdige regio. De overnachtingen zijn in goed verzorgde accommodaties, van bed and breakfast tot hotel, allemaal in typisch Toscaanse stijl ingericht en op bijzondere locaties. Ze zijn een moment van ontspanning en rust tijdens deze fascinerende reis vol onvergetelijke indrukken.

• Florence en het Chianti gebied;
Florence is de grootste stad van Toscane en wereldberoemd als kunstcentrum. De stad, gelegen aan de rivier de Arno, is rijk aan prachtige monumenten en uitzonderlijke kunstwerken. Van de 13e tot de 16e eeuw beleven de beeldende kunsten de grootste bloeiperiode met als hoogtepunt de eeuw van ‘de Medici'. Deze machtige familie heeft veel invloed gehad op de kunst en architectuur in Florence. Het gebied tussen Florence en Siena is het symbool van de Toscaanse landbouwcultuur. Naast bossen en rijen cipressen groeien druiven, olijfbomen en groenten volop. Het is een gebied van glooiende heuvels en van op heuveltoppen gelegen boerderijen en villa's, burchten, abdijen en afgebroken torens en charmante dorpen met mooie pleintjes. Het wereldberoemde gebied produceert een van de beroemdste wijnen van Italië: de Chianti Classico.

• Arezzo, Montepulciano en Perugia; midden in deze indrukwekkende driehoek ligt Cortona. Een klein stadje, dat hoog op een helling boven het Chianadal ligt, en één van de best bewaard gebleven middeleeuwse stadscentra van Toscane is. Piazza della Repubblica is het centrale plein en tevens dé ontmoetingsplaats van de plaatselijke bevolking. De Via Nazionale, een voetgangersstraat met winkels, komt uit op Piazza Garibaldi, waar u een prachtig uitzicht over Zuid-Toscane heeft. 

• Maremma; een fascinerende streek in het zuidwesten van Toscane. Het is een van de dunst bevolkte en een van de rijkste agrarische gebieden in Italië. Het is zich sterk aan het ontwikkelen tot een van de beste wijngebieden van Toscane. Met name de ligging vlakbij zee, de mineralen in de bodem en het echte Mediterrane klimaat zorgen voor optimale condities. De Maremma heeft veel te bieden: zee, natuur, cultuur, vele mooie dorpen, lekker eten en goede wijnen.

• Elba;
het grootste eiland van Toscane in de Tyrrheense Zee. Baaien met zandstranden, rotspartijen en een diepblauwe zee. Kleine middeleeuwse dorpjes met markten en wandelboulevards langs zee. Gezellige jachthavens, mooie natuur en interessante overblijfselen van Napoleon, die op het eiland gewoond heeft. Elba leeft van toerisme en wijnbouw en is bovendien vindplaats van veel edelstenen en mineralen.

• Omgeving Lucca;
het gebied kenmerkt zich door bossen, watervalletjes en beekjes. Pittoreske dorpjes, kerkjes, olijfbomen en wijngaarden zorgen voor afwisseling in de uitzonderlijk mooie natuur. Lucca is de enige Toscaanse stad die nog geheel door stadsmuren omgeven is. Het is een levendige plaats met veel winkels en goede restaurants.

Zie ook onze andere - autorondreis Toscane