rondreis Zuid-ItaliŽ - van Amalfikust naar ApuliŽ

15-daagse rondreis

Een gevarieerde rondreis door Zuid-Italië waarbij u de regio's Campanië, Basilicata en Apulië aandoet. U verblijft in een gastvrij hotel aan de Amalfi kust, welke misschien wel de beroemdste - en mooiste - kust van Europa is! Het volgende verblijf, in Maratea, biedt een oase van rust en ontspanning gecombineerd met leuke uitstapjes in de omgeving. Matera is een opmerkelijke stad en u bent na bezoek een ervaring rijker. Apulië is bekend om wijn en olijfolie. Het verblijf in de "Vallei van de Trulli" is een bijzondere afsluiting van deze afwisselende rondreis!

De hoogtepunten van deze rondreis Zuid-Italië zijn:

• de kust van Amalfi; de kustweg met spectaculaire uitzichten loopt bovenop een steile helling en verbindt opeenvolgende kleine stadjes die tegen de bergwand geplakt lijken. Het is een gebied dat door UNESCO is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Dichters en filosofen noemden haar ‘La Costa Divina', de Goddelijke Kust.

• Maratea; aan de Golf van Policastro, een van de meest ongerepte kusten van heel Italië. Maratea bestaat uit twee delen: Maratea Inferiore aan de kust, met kleine strandjes en een haven, en Maratea Superiore op een berghelling. Het oude centrum met zijn vele nauwe steegjes ligt in het hoge deel.

• Matera; Matera is een magische plek en officieel erkend door plaatsing op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege een goed onderhouden centrum én de unieke grotwoningen, bekend als ‘Sassi'. Matera is een unieke stad en één van de oudste steden in de wereld.

• Salento; deze streek vormt de hak van de Italiaanse laars en wordt omgeven door de Adriatische zee in het oosten en door de Ionische zee in het westen.
Een adembenemend mooie kustlijn met witte zandstranden en kliffen in de smaragdgroene zee. In dit gebied zijn veel mogelijkheden om te wandelen en voor tochten per fiets, te paard of per boot.

• "Vallei van de Trulli"; een bijzondere en schilderachtige vallei centraal gelegen in de regio Apulië. Het belangrijkste kenmerk van de vallei zijn de ‘trulli', witgekalkte stenen huisjes met een kegelvormig dak van los gestapelde stenen. De ‘trulli' zijn eeuwenoud en over het precieze ontstaan is weinig bekend.

Zie ook onze andere rondreis Zuid-Italië