Uw rondreis

dag 1 t/m 4 Ravello – 80 km vanaf luchthaven Napels

De reis begint met een verblijf in Ravello aan de kust van Amalfi. Het hotel is gevestigd in een voormalig klooster uit 1288 gebouwd door Augustijner monniken en straalt een historische charme en sfeer uit. Het restaurant serveert goede gerechten uit de mediterrane keuken en vanaf het terras kijkt u uit op de kustlijn en de azuurblauwe zee. Ravello is een rustig, mondain dorpje en wordt ook wel ‘de parel van de Amalfi kust' genoemd. Loop door de vele steegjes en trappenstraatjes, bezichtig de kerk uit de 11e eeuw en bezoek de twee beroemde villa's: Villa Rufolo en Villa Cimbrone met prachtige tuinen. Amalfi is de belangrijkste stad aan de kust van Amalfi. Witte huizen kleven op de rotsen tegenover de St. Andrea kathedraal en het centrale plein in het centrum. Sorrento is met zijn mooie stranden een van de meest bezochte badplaatsen in Campanië.

dag 4 t/m 7 Maratea - 195 km vanaf Ravello

U vervolgt uw reis naar Maratea (ca. 3 uur) dat in de regio Basilicata ligt. Basilicata is bekend vanwege zijn natuurschoon en cultuur. Aan de kust van Maratea worden baaien afgewisseld door rustige strandjes en begroeide eilandjes in een azuurblauwe en heldere zee. Het binnenland is groen en ongerept en er zijn prachtige wandelroutes uitgestippeld in de bergen. Maratea is een echt Italiaans stadje met een authentiek Middeleeuwse karakter. Het heeft nauwe steegjes, verstopte bogen en huizen versierd met loggia's en poorten en er zijn vele kerkjes te vinden. U overnacht in de "Villa der Wonderen", vanwege de wonderschone ligging in een groot natuurpark aan de kust. Door de tuin loopt een pad naar beneden richting de zee en halverwege is een verzorgd terras met een bar en zwembad. Vervolgens loopt het pad verder en via een trap bereikt u de rotsen bij de zee waar u geniet van de golven en de geur van het zoute heldere water!

dag 7 t/m 9 Matera – 190 km vanaf Maratea

De reis gaat verder in noordoostelijke richting naar Matera, waar u 2 nachten in een hotel verblijft in het hart van deze opmerkelijke stad. Het hotel is sinds 2008 geopend en is gevestigd in een voormalig benedictijner kerk uit de 12e eeuw. De inrichting straalt, samen met de oude stenen muren en zandstenen bogen, een warme, elegante en exclusieve sfeer uit. Het hotel ligt in Sasso Barisano, in het noorden, en samen met de Sasso Caveoso in het zuiden, zijn dit de twee belangrijkste wijken met grotwoningen. Deze twee wijken liggen aan weerszijden van een ravijn, de ‘Gravina' van Matera. De beste manier om Matera te ontdekken is te voet. Sasso Barisano is een voetgangerszone en een fascinerend gebied met smalle historische steegjes. Via veel trappen loopt u langs de deuren en ramen van de grotwoningen. Het is een verbazingwekkend idee dat hier tot 50 jaar geleden nog mensen in deze grotwoningen woonden. Bijzonder zijn de avondrondleidingen wanneer Matera door de vele lichtjes verandert in een sprookjesstad.

dag 9 t/m 12 Montesardo - 235 km vanaf Matera

Na het bezoek aan de unieke stad Matera rijdt u Apulië binnen, deze regio vormt ‘de hak' van de Italiaanse laars. De streek Salento vormt het zuidelijkste puntje en dit gebied wordt gekenmerkt door olijfbomen, oude stenen muren en karakteristieke agrarische gebouwen. U wordt enthousiast ontvangen door de sympathieke eigenaren, die met passie een stijlvolle ‘masseria' runnen. Ervaar deze authentieke plek met een rijke geschiedenis tijdens uw verblijf van 3 nachten. 's Avonds kunt u genieten van voortreffelijke traditionele streekgerechten die bereid worden met biologische ingrediënten afkomstig van het eigen land. De masseria ligt op slechts 6 km van de prachtige zee, deze kust is één van de mooiste in de regio Apulië. Het dorp Santa Maria di Leuca is het meest zuidelijkste puntje van Apulië waar de Adriatische zee en de Ionische zee samenkomen. Gallipoli is een historische stad van Griekse oorsprong met veel witte huizen met platte daken. Lecce is een charmante stad en rijk aan barokke monumenten met weelderig versierde gevels. Nardo is na Lecce de grootste plaats in de provincie. De stad heeft een elegant centrum en veel bouwwerken in de barokstijl.

dag 12 t/m 15 Ostuni – 155 km vanaf Montesardo

Apulië is bekend om wijn en olijfolie en vooral vanwege de "Vallei van de Trulli", een soort droomlandschap vol met wit gekalkte stenen huisjes. Het verblijf van 3 nachten in een trullo zal bijdragen om dit unieke gebied te ervaren. Een trullo is een rond of vierkant huisje dat gebouwd is met de plaatselijke kalkstenen zonder gebruik te maken van cement. De daken zijn kegelvormig en samen met de dikke muren houdt dit het huisje in de zomer koel. Er is een prachtig zwembad dat omgeven wordt door eikenbomen, olijfbomen en wijngaarden. Ostuni heeft de bijnaam ‘Città Bianca' vanwege de witte kleur. De stad ligt op een heuvel en heeft een weids uitzicht tot aan de Adriatische zee en over de omgeving met wijn- en olijfgaarden en de typerende ‘trulli'. Ook een bezoek waard zijn Locorotondo, Fasano, Martina Franca en Alberobello. Alberobello staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, omdat hier de meeste ‘trulli' te vinden zijn, ruim 1400.
Het is 55 km naar de luchthaven van Brindisi waar u de huurauto inlevert en de terugvlucht naar Amsterdam neemt.

Uw vervoer

• exclusief heenvlucht naar Napels en retour vanaf Bari of Brindisi en exclusief autohuur 

Voor prijzen en informatie over vluchten en autohuur klik hier .