Castello di Semivicoli

Semivicoli | Abruzzen

Castello di Semivicoli is een kasteel uit de 17e eeuw in Semivicoli. Dit gehucht ligt in de heuvels ten zuiden van Chieti, een onmisbare streek voor uw reizen naar de Abruzzen.
Het oorspronkelijk adellijk paleis werd gebouwd voor een familie uit Sicilië en op het landgoed werd wijn en olijfolie geproduceerd. In het kasteel is nog de originele olijfoliemolen uit 1868 te zien, de tweede qua grootte in Abruzzen. Sinds enkele jaren heeft de familie Masciarelli het kasteel in handen. Deze familie is een beroemde wijnproducent uit de regio die de wijnen Montepulciano en Trebbiano d'Abruzzo exporteert naar meer dan 35 landen.
Na een zorgvuldige restauratie is het kasteel omgetoverd tot een elegant hotel met een smaakvolle ambiance, waar sinds juli 2009 gasten ontvangen kunnen worden. De 10 sfeervolle kamers zijn ingericht met moderne meubels in combinatie met hout en hebben allemaal een openhaard. Op de 1e verdieping, de zgn. adellijke etage, zijn zitruimtes voor alle gasten waarbij de authentieke sfeer behouden is gebleven. In de antieke keuken wordt iedere ochtend het ontbijt geserveerd.
In de tuin met eeuwenoude bomen kunt u plaats nemen aan een van de tafeltjes en genieten van het uitzicht over de omliggende wijngaarden. 's Zomers worden gezellige avonden in de tuin georganiseerd waar u onder genot van een van de heerlijke huiswijnen kunt luisteren naar bijvoorbeeld jazzmuziek. Op aanvraag is het mogelijk om de wijnen van Masciarelli te proeven. Gasten kunnen gebruik maken van een fitnessruimte en er staan gratis fietsen klaar.
Dit wijnkasteel biedt volop mogelijkheden op het gebied van natuur, cultuur en gastronomie. Castelli di Semivicoli ligt op 400 meter hoogte in een ongerept en heuvelachtige omgeving met wijn- en olijfgaarden. Het ligt dichtbij het Nationaal Park Majella, een uniek gebied met een gevarieerde flora en fauna en bevat een van de meest indrukwekkende bergketens van de Apennijnen. De Adriatische kust, Chieti, Ortona, Francavilla al Mare en Pescara liggen op 30 minuten rijden.