Sextantio Albergo Diffuso

Santo Stefano di Sessanio | Abruzzen

Op uw reis naar de Abruzzen mag het Nationaal Park van Gran Sasso en Monti della Laga niet ontbreken. Een van de grotere natuurparken van de Apennijnen. Het park ligt rondom de Gran Sasso, oftewel ‘grote steen' en bevat de Corno Grande die met een hoogte van 2912 meter de hoogste bergtop van het Italiaanse vasteland na de Alpen is. In dit ongerepte natuurgebied ligt het middeleeuwse dorp Santo Stefano di Sessanio, op een hoogte van 1250 meter met een weids uitzicht. Het dorp wordt beschouwd als één van de mooiste in de Abruzzen en behoort tot de "Borghi più belli d'Italia", oftewel één van de mooiste dorpen in Italië. De smalle steegjes en stenen huizen dateren uit de 11e tot de 15e eeuw. Veel gebouwen en huizen zijn gerestaureerd en behoren tot Sextantio, dat hier het concept van ‘albergo diffuso' is begonnen. Het hotel heeft de kamers verspreid over de lokale huizen die tot 90 jaar geleden bewoond werden. Tussen de nog slechts 70 inwoners hebben de gasten de mogelijkheid om de charme en eenvoud te kunnen beleven zoals in de tijd van de Middeleeuwen.
De tradities en oude ambachten in het dorp zijn weer in ere hersteld, zoals het handwerken en wol weven door de dorpsbewoners. Daarmee is op cultureel, economisch en archeologisch gebied Santo Stefano di Sessanio weer opgebouwd onder toezicht van een in de Middeleeuwen gespecialiseerde archeoloog.
Overnachten in Sextantio Albergo Diffuso is een unieke en onvergetelijke ervaring.
De ruime kamers bieden naast de historische elementen en authentieke meubels alle moderne comfort voor een aangenaam verblijf. Het restaurant in het dorp, Locanda sotto gli Archi, is sfeervol ingericht en serveert traditionele gerechten uit de Abruzzen die gebaseerd zijn op lokale producten en specialiteiten.
Het vriendelijke hotelpersoneel informeert u graag over diverse uitstapjes en excursies die u kunt maken in het omliggende Nationaal Park van Gran Sasso.
Een fascinerend gebied dat vanwege het unieke landschap meerdere malen gebruikt is als magisch decor in beroemde films.