Masseria Cappuccini

Ostuni | ApuliŽ

Masseria Cappuccini is centraal gelegen in een uniek gebied, de "Vallei van de Trulli". De Masseria biedt een verblijf aan in één van de vier ‘trulli', de karakteristieke huisjes die in dit deel van de regio Apulië voorkomen. Een ‘trullo', in het meervoud ‘trulli', is een rond of vierkant huisje dat gebouwd is met de plaatselijke kalkstenen zonder gebruik te maken van cement. De daken zijn kegelvormig en samen met de dikke muren houdt dit het huisje in de zomer koel en in de winter houdt het de warmte vast. Meestal staan de ‘trulli' in groepen van vier bij elkaar. Masseria Cappuccini is rustig gelegen en op 8 km van Ostuni, dat samen met de omliggende plaatsen Alberobello, Locorotondo, Fasano, Cisternino en Martina Franca in deze vallei ligt. Behalve de vele opvallende ‘trulli' in deze heuvelachtige vallei, is het een vruchtbaar gebied vol wijn- en olijfgaarden die voor een uitstekende productie zorgen. Typerend zijn ook de eeuwenoude stenen muurtjes, eveneens van het plaatselijke kalksteen, waarmee de landbouwers hun land afbakenden.
Kortom: het gebied is een soort droomlandschap dat u kunt verkennen tijdens het verblijf in een trullo bij Masseria Cappuccini. De huisjes zijn gerestaureerd met behoud van de karakteristieke eigenschappen, zoals de oorspronkelijke vloeren. De inrichting is eenvoudig en de ‘trulli' zijn voorzien van televisie en een koelkast.
In één van de ‘trulli' wordt het ontbijt geserveerd en bij mooi weer kunt u op het terras bij het zwembad ontbijten. Dit ruime zwembad, met een kindergedeelte en een jacuzzi, wordt omgeven door eikenbomen, olijfbomen en wijngaarden die tot het 20 hectare grote landgoed behoren.
De familie Nardelli is de eigenaar en woont in de naastgelegen ‘masseria', een landelijk huis dat dateert uit de 17e eeuw. Naast het ontvangen van haar gasten houdt de familie zich bezig met het produceren van olijfolie van de eigen olijfbomen, wijn, kaas, ‘orecchiette' (een lokale pasta) en diverse salami.
Masseria Cappuccini is een ideale plek om te ontspannen en de wonderen van dit gedeelte van de regio Apulië te bezoeken.