L’Hotel in Pietra

Matera | Basilicata

Matera is een magische plek en officieel erkend door plaatsing op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege de unieke grotwoningen, bekend als ‘Sassi', én een goed onderhouden centrum. Matera is een unieke stad die u zeker zal doen verbazen!
In het hart van Matera, in Sasso Barisano, ligt l'Hotel in Pietra. Dit historische deel van de stad, ook wel de benedenstad, ligt tegen de helling van een smal dal. Het is een voetgangerszone en een fascinerend gebied met smalle historische steegjes en via veel trappen loopt u langs de deuren en ramen van de grotwoningen.
Het is een verbazingwekkend idee dat hier tot 50 jaar geleden nog mensen in deze grotwoningen woonden.
L'Hotel in Pietra is in januari 2008 geopend en gevestigd in een voormalige benedictijner kerk uit de 12e eeuw. De receptie en het ontbijtbuffet bevinden zich in het schip, met hoge pafonds, bogen en gewelven. De inrichting is een mix van Italiaanse, Franse en Braziliaanse meubels en samen met de oude stenen muren en zandstenen bogen straalt het een warme, elegante en exclusieve sfeer uit.
De 6 kamers en 2 suites zijn uitgehouwen in de natuurlijke rotsformaties en allemaal verschillend qua ruimte en fantasierijke indeling van de kamer. Typische kenmerken zijn nog terug te vinden zoals de kamer met een oude stenen trap om de kerktoren te bereiken en die nu gebruikt wordt als toegang naar een panoramisch terras. Of de kamer met een kribbe van steen, die gebruikt werd om maïs in te bewaren en voor het voeden van de dieren.
Het hotel beschikt over gereserveerde parkeerplaatsen in een garage op ongeveer 400 meter afstand en voor het vervoer van bagage kan gezorgd worden.
De eigenaren zijn trots op hun hotel en enthousiast om u een warm en ontspannen verblijf te bezorgen tijdens uw bezoek aan het onwaarschijnlijk mooie Matera!