Villa San Domenico

Morano Calabro | Calabrie

Villa San Domenico ligt in het hart van het historisch centrum van Morano Calabro, dat in een ongerepte omgeving op 700 m hoogte aan de voet van het Pollino massief ligt. Tijdens uw reis door het onbekende Calabrie is een verblijf in deze plaats zeker de moeite waard. Morano Calabro is een prachtige oude stad en behoort tot de "Borghi più belli d'Italia" oftewel een van de mooiste dorpen in Italië.
Het hotel is gevestigd in een voormalig paleis uit de 18e eeuw en behoorde eerst toe aan de familie Scorza. Via de oprijlaan bereikt u de ingang en zodra u de receptie binnenstapt voelt u de unieke en warme sfeer. De receptie en hal zijn ingericht met antieke meubels. Er is een gezellige verblijfruimte met openhaard en knusse zitgedeeltes die huiselijk aandoen. Originele details zijn terug te vinden in het hotel, op de 1e verdieping is nog een wasplaats te zien die vroeger door vrouwen uit het dorp gebruikt werd.
De 16 kamers zijn ingericht met notenhouten meubels. Vanuit de kamers heeft u uitzicht op de schuin tegenover liggende kerk "Maria Magdalena", op Morano Calabro en de bergen van Pollino. Ook in de ruime tuin met eeuwenoude bomen kunt u genieten van het uitzicht en 's zomers wordt hier op het terras het ontbijt geserveerd. Dineren is mogelijk in het restaurant of op het terras, waar lokale gerechten worden bereidt en geserveerd met uitstekende wijnen uit Calabrië.
Vanuit Villa San Domenico loopt u naar het plein bij de kerk met bar en pizzeria en kunt u door de leuke smalle steegjes wandelen van dit eeuwenoude dorpje. Het is een plaats met kunst, cultuur, geschiedenis en heeft mooie kerken en interessante musea. Het is een ideaal uitgangspunt om het Pollino Nationaal Park te ontdekken en zijn er volop mogelijkheden voor kunstzinnige, culturele en historische uitstapjes.