Plaats en tips

Morano staat voor kaas: Caciocavallo, mozzarella, treccia, ricotta, pecorino, allemaal met de hand gemaakt met behulp van lokaal geproduceerde schapenmelk.

Morano Calabro

Een schilderachtig dorp met huizen die tegen de helling op gebouwd zijn tot aan de ruïnes van het Normandische kasteel. De majolica koepel van de kerk San Bernardino, uit de 15e eeuw, steekt boven het dorp uit. De Collegiata di Santa Maria Magdalena is een magnifieke barokkerk met een Madonna van Antonella Gagini (1505). In Palazzo Malmena vindt u het Etnografisch Museum van de Geschiedenis van de landbouw en veeteelt. In het oudste gedeelte van Morano Calabro is het museum "Il Nibbio", gevestigd waar u alles te weten kunt komen over de wonderen van het Pollino Nationaal Park en Calabrië.

Pollino Nationaal Park

Is één van de grootste natuurparken van Italië met een overvloed aan in het wild levende dieren. Het park is een ideale locatie voor het bezoeken van archeologische, religieuze en historische bezienswaardigheden en om oude tradities te ontdekken.

Castrovillari

Een stad omgeven door hoge bergen zoals Pollino (2248m) en Dolcedorme (2272m). De naam is afgeleid van het latijnse 'castrum villarum' en betekent 'fort van de villa's'. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn: het imposante Castello Aragonese, Ponte della Catana die de twee helften van de stad met elkaar verbindt, de kerk San Giuliano (16e eeuw) en de Kerk Madonna del Castello (11e eeuw).

Civita

Een dorp met Albanese tradities. Eind 15e eeuw trokken grote groepen Albanezen weg uit Albanië en in Calabrië zijn momenteel nog zo'n vijftig dorpen waar de bewoners nog steeds oud-Albanees spreken. Ook in Civita spreken de inwoners Albanees, al spreken de meeste mensen ook Italiaans. De bezienswaardigheden zijn de Grieks-orthodoxe kerk met veel iconen, Ponte del Diavolo, een gerestaureerde middeleeuwse brug, de Raganello kloof, het museum van de Albanese geschiedenis.