Plaats en tips

Hotel Villa d'Orta ligt op 1 kilometer van de zee en van het centrum van Casmicciola Terme met het bekende Piazza Marina. Het hotel heeft een gratis pendeldienst naar het centrum, de bronnen van Gurgitiello met wellnesscentra en andere thermale baden.

het eiland Ischia

Ischia is een vulkanisch eiland in de baai van Napels dat verrassend groen is door de vele bossen. Het eiland is gevormd door de vele uitbarstingen van een complexe vulkaan die in het verre verleden plaats hebben gevonden en waarvan de laatste uitbarsting in 1302 plaats vond. Ischia is bekend vanwege haar vele heetwaterbronnen. Het thermale bronwater bevat mineralen die een gunstige effect en een pijnverzachtende werking hebben op reuma, botziektes en stofwisselingsstoornissen.

Casamicciola Terme

Dit dorp werd in 1883 door de aardbeving verwoest en vervolgens herbouwd. In 1956 kreeg het dorp de toevoeging ‘Terme' vanwege de aanwezigheid van talrijke bronnen. Enkele van de bekendste bronnen zijn Gurgitello, Tamburro, Oro, Argento, Ferro, Occhio, Colata. Casamicciola Terme is de belangrijkste plaats op het eiland voor spa-behandelingen.

Lacco Ameno

Ligt in het noordwesten van Ischia aan de zee en strekt zich uit langs de uitlopers van de Monte Epomeo. Kenmerkend en het symbool van dit dorp is "Fungo di Lacco Ameno", een rots in de vorm van een paddenstoel gelegen in zee tegenover de haven. De rots is 10 meter hoog en ontstaan uit groen tufsteen afkomstig van de berg Epomeo. Op een paar kilometer van Lacco Ameno ligt het Thermisch Park Negombo, aan het strand van San Montana.

Ischia

Ischia is de hoofdplaats van het eiland en ligt aan de oostkust. Ischia is in tweeën verdeeld: Ischia Ponte en Ischia Porto. Op een klein eiland tegenover Ischia Ponte ligt het Castello Aragonese, de belangrijkste bezienswaardigheid van het eiland. Het kasteel is bereikbaar via een brug vanuit Ischia Ponte. Een uniek gelegen kasteel uit de 14e eeuw met prachtige kasteelmuren, antieke gewelven,  tuinen en terrassen met prachtig uitzicht op de zee.

Forio

Forio is een mediterrane plaatsje aan de westkust van Ischia. Langs de kustlijn zijn veel wachttorens te zien die gebouwd werden vanaf de Middeleeuwen om het eiland te verdedigen tegen invallen van piraten. La Chiesa del Soccorso is een kleine witte kerk en samen met de toren het symbool van Forio (wordt afgebeeld op Italiaanse postzegels). Het is één van de meest unieke architectonische resultaten van Ischia.

SantíAngelo

Sant'Angelo is een pittoresk vissersdorpje aan de zuidkust en ligt op een schiereiland. Het autovrije dorp wordt ook wel ‘de parel van het eiland Ischia' genoemd vanwege de smalle straatjes, kleurige huizen, het plein en zijn charme. Ten oosten van Sant ‘Angelo ligt La Spiaggia dei Maronti . Dit is het langste strand en ook het meest bekende van het eiland.