Villa Ketty

Vico Equense - CampaniŽ

Op het schiereiland van Sorrento, "Penisola Sorrentina", ligt aan de rand van het stadje Vico Equense de schitterende Villa Ketty.
Door de ligging, hoog tegen de berg, heeft de Villa Ketty een spectaculair uitzicht over de baai: Castello Giusso, Marina di Vico Equense, de eilanden Ischia en Procida, het kleine eilandje Nisida en natuurlijk Napels; dit alles wordt gedomineerd door de imposante Vesuvius.
De 10 gastenkamers in de villa zijn allen ruim en comfortabel, waarvan sommigen dat spectaculaire uitzicht over de zee hebben. De Villa is echter zo gebouwd dat u vanuit de tuin, het zwembad, de verschillende terrassen en niet te vergeten de prachtige ontbijtruimte kunt genieten van het mooie uitzicht. Overdag het mediterrane blauw van de zee en 's avonds al die schitterende lichtjes.
De familie is van vele markten thuis, zo zijn ze ook bedreven in de "ceramica", de pottenbakkerskunst. U ziet het overal, op de mooie grote tafels buiten en op de borden in de ontbijtruimte. Zij geven ook workshops voor belangstellenden.
Een klein stukje familie geschiedenis ...in de jaren dertig van de vorige eeuw creëerde Luigi Dell'Amura bij toeval in zijn bakkerij in Vico Equense de inmiddels fameuze "pizza al metro". De naam voor deze "pizza per meter" werd bedacht door een journalist en gaf bekendheid aan de bakkerij. Vervolgens opende Luigi een restaurant, eind jaren vijftig, welke hij "Da Gigino" noemde. In 1960 werd zijn recept gepatenteerd als "pizza a metro". Nu, 60 jaar later, heet het restaurant "Pizza al Metro - l'università della pizza", beroemd en geliefd in Italië!
De gastvrijheid van de familie Dell'Amura is ongekend, zij hebben de Villa Ketty met heel veel zorg en aandacht gemaakt tot wat het nu is; een wel heel bijzondere plek aan de Amalfitaanse kust.