Plaats en tips

Om de Villa Ketty te bereiken met de auto wordt u aangeraden deze beneden in het stadje te parkeren, omdat sommige straatjes in Vico Equense zo smal en bochtig zijn, dat er alleen met een scooter of een kleine auto met ervaren chauffeur doorheen gereden kan worden. Uiteraard zijn de eigenaren uitermate kundig hierin en begeleiden u graag.

Vico Equense

Hét visitekaartje van de Amalfi kust en ligt op een klif met uitzicht op zee. In het centrum is een historisch kasteel gebouwd in 1200 en hier bevindt zich de kerk van SS Annunziata uit de 14e eeuw, het enige voorbeeld van een Gotische kathedraal op het schiereiland van Sorrento. In het stadhuis bevindt zich het museum Antiquarium "Silio Italico" met vondsten vanaf de 7e eeuw zoals aardewerk, vazen en klokken.

Amalfi kust

Het is een gebied die door UNESCO is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Dichters en filosofen noemden het ook ‘La Costa Divina', de Goddelijke Kust. Er rijzen hier kalksteenrotsen van ruim 1000 meter uit zee op. Op de meest ongeloofwaardige plekken zijn huizen gebouwd en vissershaventjes aangelegd. Er zijn prachtige stadjes en dorpjes zoals Amalfi, Praiano, Positano en Ravello. De kust van Amalfi is misschien wel de beroemdste - en mooiste- kust van Europa!

Sorrento

Ligt op het schiereiland Penisola Sorrentina en is één van de meest bezochte badplaatsen in Campanië. Er zijn mooie stranden en vanaf hier is het mogelijk een uitstapje naar Capri te maken. Bezienswaardigheden in Sorrento zijn een scheepswerf gebouwd in de 12e eeuw, de kathedraal en de Franciscaanse kerk. Een rondrit vanuit Sorrento over het schiereiland neemt u mee over een weg met veel bochten door een prachtig landschap met heuvels, wijngaarden, olijfbomen, sinaasappel- en citroenbomen. Vanaf het puntje, Punta del Capo di Sorrento, is het uitzicht over Sorrento geweldig.

Pompeï

De Romeinse provinciestad werd in 79 n. Chr. bedekt door as vanwege een uitbarsting van de Vesuvius. Het is daardoor één van de Romeinse steden geworden die het best bewaard is gebleven. Resten van Pompeï werden voor het eerst teruggevonden in 1594-1600. In 1860 zijn de eerste serieuze opgravingen begonnen onder leiding van de archeoloog Giuseppe Fiorelli. Hij was ook degene die de methode bedacht om gipsafgietsels van de slachtoffers te maken. Inmiddels is Pompeï voor 4/5 deel opgegraven.

Herculaneum

Dit was die andere stad die bedolven werd door de uitbarsting van de Vesuvius in het jaar 79. Pompeï werd langzaam bedolven door giftige gassen en as, maar Herculaneum werd bedekt door een stroom gloeiend lava. Dit ging veel trager en de meeste inwoners konden over zee wegkomen. De resten van ongeveer 300 mensen zijn gevonden bij de boothuizen die te laat waren. De ruim bedeelde inrichting van veel huizen is door de lava juist beter bewaard dan in Pompeï. In Herculaneum is een goed beeld te zien van het dagelijkse leven van de inwoners van een Romeinse stad. Inmiddels is er een derde van het oude Herculaneum opgegraven.

Circumvesuviana

Deze trein verbindt Napels centraal station met Sorrento en u kunt in- en uitstappen in diverse plaatsen; Ercolano, Pompeï, Castellamare di Stabia, Vico Equense, Meta, Sorrento (duur 75 minuten). Voor meer informatie kunt u kijken op : www.vesuviana.it

de eilanden in de Golf van Napels

Capri - Een mooi eilandje dat druk bezocht wordt door dagjesmensen. Het eiland is 6 km lang en 3 km breed. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de grotten, de villa San Michele in Anacapri en zijn mooie natuur.

Ischia - Een vulkanisch eiland dat verrassend groen is. Het beschikt over een aantal aantrekkelijke kuuroorden. De moeite waard zijn het mediterrane plaatsje Forio, het romantische vissersdorp Sant'Angelo en het stadje Ischia.

Procida - Een klein eilandje voor de kust van Napels dat nog niet ontdekt is door het massatoerisme. Het eiland diende als decor voor de film Il Postino.

Napels

De derde stad van Italië en de grootste van de Mezzogiorno (Zuid-Italië). Napels is ook de hoofdstad van de regio Campanië en van de provincie Napels. Napels heeft een waardevolle geschiedenis, kunst en cultuur, wereldberoemde gastronomie en een eigen dialect, het Napolitaans, dat zover afwijkt van het Italiaans dat men het een taal zou kunnen noemen. Het historische centrum van Napels staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.