Vakantie in Italië | Emilia-Romagna

Minerva Italië Reizen

vakantie in Italië / Emilia-Romagna


Hotel en agriturismo

Emilia-Romagna


De regio Emilia Romagna ligt in het noorden van Italië en heeft Bologna als hoofdstad. Het grenst in het noorden aan Lombardije en Veneto, in het zuiden aan Marche en Toscane en in het westen aan Ligurië en Piemonte. Qua oppervlakte is Emilia Romagna de 7e regio van Italië.

Meer dan de helft van het gebied behoort tot de Povlakte en daarmee is Emilia Romagna één van de vlakste regio's van Italië. Het gebied rond de rivier de Po is zeer vruchtbaar en wordt ook wel de graanschuur van Italië genoemd. De Po mondt uit in de Adriatische zee. Bij het middeleeuwse stadje Comacchio bevindt zich het natuurpark. Vanwege het schitterende landschap voor het uitzonderlijke ecosysteem is de Po-delta sinds 1999 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Aan de Adriatische kust, van Comacchio tot aan de grens met de regio Marche, liggen geliefde badplaatsen die veel toeristen trekken. De schone zee en de lange brede zandstranden die langzaam aflopen zijn ideaal voor gezinnen.

De keuken staat bekend als één van de beste en de meest karakteristieke van Italië. Uit Parma komen de beroemde Parmaham en de Parmezaanse kaas. In de omgeving van Modena groeien trebbianodruiven waarvan de Aceto Balsamico, een azijnsoort, gemaakt wordt. De lambruscodruif groeit in Emilia Romagna waarvan de licht mousserende Lambrusco wijn gemaakt wordt. De traditionele Italiaanse bolognesesaus voor de pasta is afkomstig uit Bologna, de culinaire hoofdstad van Italië.

Emilia Romagna is een geliefde regio bij de kunstliefhebbers vanwege de steden Bologna, Ferrara en Ravenna. Bologna wordt als één van de mooiste steden van Italië beschouwd. De stad is rijk aan kerken en torens en heeft veel authentieke architectuur in het middeleeuwse stadshart. Het historisch centrum van Ferrara staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege de vele Renaissance monumenten. Ravenna is de stad van de mozaïek: hier staan basilieken en doopkapellen met mozaïeken uit de 5e en 6e eeuw die tot de oudste en de best bewaarde mozaïeken van de christelijke wereld behoren.

Terug naar alle hotels en agriturismo