Alpi Giulie Chalet Resort

Valbruna | Friuli

Op de rand van het bos en het dorp Valbruna ligt Alpi Giulie Chalet Resort. Valbruna is een dorpje in de noordoostelijke hoek van Italië en genesteld in een prachtig dal omgeven door de torenhoge pieken van de Julische Alpen. De bergachtige omgeving leent zich uitstekend voor diverse zomer- en wintersporten. De zuivere schone lucht van de bergen, de geur van hout, de geluiden uit de natuur en de warme gloed van het vuur in de open haard kunnen hier ervaren worden.
Het nieuwe resort bestaat uit een aantal verspreid liggende hutten. Ze zijn volledig van massief hout en gemaakt door deskundige lokale ambachtslieden met respect voor het milieu en met gebruik van ecologische materialen. De knusse chalets zijn comfortabel ingericht met de sfeer die vroeger in de berghutten in de vallei heerste. Beneden is de badkamer, een woonkamer met open keuken, een zithoek met slaapbank en een houtkachel of open haard. Boven zijn de kamers met een schuin plafond, zoals de hutten uit het verleden, met een klein balkon. Vanuit de ramen en op het eigen terras is er een fantastisch uitzicht op de weilanden, de bossen en de toppen van de Julische Alpen.
In het restaurant van het resort, "La Baita dei Sapori", staat het ontbijt klaar en ‘s avonds worden uitstekende lokale gerechten geserveerd. De regionale kaas Montasio is vernoemd naar één van de torenhoge pieken van de Julische Alpen, Jof di Montasio, die zo geliefd was bij de beroemde bergbeklimmer Julius Kugy.
Alpi Giulie Chalet Resort is een comfortabel verblijf in een ongerepte natuur en een goed uitgangspunt voor wandelingen of fietstochten, naar de meren en de bergen in de omgeving. Valbruna ligt op een unieke locatie in Europa; binnen een straal van 20 km kunt u drie naast elkaar gelegen landen verkennen: Italië, Oostenrijk en Slovenië.