Azienda Agricola Il Roncal

Cividale del Friuli | Friuli

Het landgoed ligt net buiten Cividale del Friuli en is 20 hectare groot met wijngaarden en een elegant landhuis. Il Roncal, dat "terrasvormig landgoed op een heuvel" betekent, is een bedrijf dat wijn produceert en zeven comfortabele kamers met ontbijt voor gasten aanbiedt. Zeker voor liefhebbers van wijn mag de regio Friuli niet ontbreken in uw Italië vakantie. Een rustige omgeving geschikt voor wandelingen en het maken van uitstapjes.
De  ligging van deze heuvel van Montebello is zeer gunstig en samen met de bodem, die uit zandsteen en mergel bestaat, zorgt dit voor de ideale teelt van de druiven. De familie, die ruim 20 jaar met veel zorg en liefde het bedrijf runt, is erg trots op de uitstekende wijnen die zij produceren. Naast het landhuis ligt een wijnhuis waar wijnproeverijen worden gehouden en de wijn te koop is. In de kelder liggen de eiken vaten om de wijn te laten rijpen. Beneden in het landhuis is een gezellige zitruimte en bar waar u natuurlijk kunt genieten van één van de rode of witte wijnen van Il Roncal.
Op de eerste en tweede verdieping liggen de kamers, vernoemd naar de lokale druiven, die ruim en verzorgd ingericht zijn. De eigenaresse zal u van harte welkom heten en u verwennen met een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet. Een prima start om de dag te beginnen en de omgeving te verkennen. Cividale del Friuli, op 4 km, is het oude Forum Julii, waarnaar de regio Friuli vernoemd is. Udine, op 18 km, is een charmante stad met mooie pleinen, smalle straatjes en Renaissance monumenten. Ook de stervormige stad Palmanova en Aquileia, met een beroemde romaanse basiliek zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.