Hotel Le Corderie

TriŽst | Friuli

Hotel Le Corderie is een 4-sterren hotel dat in 2008 geopend is. Het hotel ligt in San Vito, een rustige buitenwijk gelegen op een heuvel in het hart van Triëst.
Het historisch centrum met de haven is te bereiken met een, vanwege het hoogteverschil, flinke wandeling. Nabij het hotel is een bushalte en er gaan meerdere bussen naar het centrum en het Centraal Station in Triëst. Onder het hotel is een betaalde parkeergarage of u kunt in de straat voor het hotel parkeren.
Het hotel heeft een modern design waarbij de kleuren oranje, wit en blauw/grijs gecombineerd worden met luxe meubels, verlichting en abstracte kunst. Alle kamers zijn voorzien van een stijlvolle inrichting met alle moderne gemakken.
‘s Ochtends staat een uitgebreid ontbijtbuffet klaar met o.a. vers gebakken taarten, croissantjes, zelfgemaakte jam, vers geperste vruchtensappen en vers fruit. In de moderne, lichte eetzaal geniet u van een goed begin van de dag!
Het vriendelijke personeel bij de receptie informeert u graag om een verblijf in Triëst onvergetelijk te maken. Een ideaal uitgangspunt voor een stadswandeling is het Piazza Unità, één van de grootste en mooiste pleinen van Europa met uitzicht op de Adriatische zee. Drink onderweg espresso of cappuccino in één van de beroemde koffiehuizen, Triëst is de koffiehoofdstad van Italië. Piazza delle Cattedrale is het hoogste plein van de stad met een schitterend uitzicht en de kathedraal Basilica di San Giusto, het symbool van de stad. Vanaf Piazza Oberdan vertrekt de oudste tram van Italië over een bergachtige route naar Villa Opicina, een klein dorp dat 329 meter hoger en 5 kilometer verderop ligt.
In Triëst, de hoofdstad van de regio Friuli, en omgeving valt genoeg te ontdekken!