Valbruna Inn

Valbruna | Friuli

De Valbruna Inn is een bed & breakfast gelegen in het hart van het dorp Valbruna, direct aan de hoofdstraat. Valbruna is een dorpje in de noordoostelijke hoek van Italië en genesteld in een prachtig dal omgeven door de torenhoge pieken van de Julische Alpen. Reizen naar dit bergachtige gedeelte van de Friuli lenen zich uitstekend voor diverse zomer- en wintersporten.
De Valbruna Inn werd oorspronkelijk geopend in 1951 als Pensione Keil. Na een volledige renovatie werd Valbruna Inn in 2002 heropend door de nieuwe eigenaren die een passie hebben voor dit gebied, de bergen, de lokale cultuur en tradities. De bed & breakfast is sfeervol ingericht met veel houten meubels typerend voor de Alpen in combinatie met moderne voorzieningen. De bar is een ontmoetingsplaats voor alle dorpsbewoners voor een kop koffie, een glas wijn en een praatje. 
In het wellness-centrum is een sauna, massagestoel en een ontspanningsruimte met ligstoelen. Naast de bar is een gemeenschappelijke ruimte met banken, een open haard, een piano en de bibliotheek "Julius Kugy"; vernoemd naar de beroemde bergbeklimmer, musicus en schrijver van Alpine literatuur uit het begin van 1900. Alle 13 kamers zijn verzorgd ingericht met meubels van massief sparrenhout.
Iedere kamer is gewijd aan een bepaald thema en heeft een eigen kleur met specifieke details. Alle kamers hebben een prachtig uitzicht over de bergtoppen en bossen rond het dorp, een aantal hebben een eigen balkon.
In de bergen rondom Valbruna Inn zijn prachtige wandelroutes met verschillende lengte en moeilijkheidsgraad. Valbruna ligt op een unieke locatie in Europa; binnen een straal van 20 kilometer kunt u drie naast elkaar gelegen landen verkennen:
Italië, Oostenrijk en Slovenië.