Hotel Villa Clementina

Bracciano | Latium

Op 2 kilometer van Bracciano ligt dit charmante en bijzonder ingerichte hotel.
Het is rustig gelegen op 200 meter van het meer van Bracciano. Rondom de villa ligt een zeer ruime en romantische tuin met een weelde aan prachtige bloemen en planten. U kunt er op het terras zitten, een wandeling maken, er is een tennisbaan en een mooi zwembad met jacuzzi. Het zwembad is gevuld met natuurlijk water afkomstig uit een bron. De bodem is versierd met een Romeinse mozaïek, gemaakt door de artistieke eigenaar en schilder Dimitri Bonetti.
Ook de kamers in de villa zijn ontworpen door Dimitri. Elke kamer heeft een decor dat geïnspireerd is door een bepaald thema zoals de Romeinen, de Etrusken, Pompeï, Renaissance en flora en fauna die voorkomen bij het meer. Dimitri heeft de fresco's op de muren zelf geschilderd en ook de bedden, lampen en gordijnen zijn handgemaakt en afgestemd op het thema.
In het sfeervolle restaurant "L ‘Atelier" is 's ochtends een ontbijtbuffet en in de avond kan er heerlijk gedineerd worden. De typisch Italiaanse keuken biedt heerlijke gerechten die bereid worden met lokale producten. Natuurlijk kan er bij mooi weer buiten op het terras gegeten worden.
Villa Clementina is een speciaal verblijf en wordt ook wel als artistiek juweel omschreven. Het ligt in een mooi landschap bij het meer van Bracciano en biedt volop mogelijkheden in de omgeving. U kunt bijv. wandelen, fietsen, kanoën, zeilen, surfen, interessante dorpen bekijken en een bezoek brengen aan Rome. Na uw reis door de interessante regio Lazio, kunt u genieten van rust en ontspanning in de Spa; tijdens uw verblijf mag u de Spa anderhalf uur reserveren voor privégebruik.